MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
10 BİN MENEMENLİ KADİR GECESİ TEK SOFRADA BULUŞTU
Belediye
28 Nisan 2022 Perşembe 12:22

10 BİN MENEMENLİ KADİR GECESİ TEK SOFRADA BULUŞTU

Menemen Belediyesi, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla Şehir Parkı’nda yaklaşık 10 bin kişilik dev iftar sofrası kurdu. Menemenli hemşehrileriyle böyle anlamlı bir gecede bir kez daha ekmeği, bereketi ve huzuru paylaştıklarını dile getiren Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Kadir aynı zamanda ‘şeref’ anlamına gelmektedir ki, bu akşam tüm ailemizle bir ve beraber olup aynı sofrayı paylaşmaktan şeref duyuyorum” dedi.

Menemen Belediyesi, Kuran’ı Kerim’de ‘Bin aydan daha hayırlı’ olduğu müjdelenen Kadir Gecesi’ne özel bir program hazırladı. Şehir Parkı’nda düzenlenen programda 10 bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın ev sahipliği yaptığı bu özel programa, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Cumhuriyet Savcısı Uğur Gündoğdu, Menemen İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Menemen Jandarma Komutanı Yüzbaşı Atilla Vurganer, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerininin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye emekçileri ve Menemenliler katıldı.
İftar öncesi Menemenlilere hoş geldiniz konuşması yapan Başkan Vekili Pehlivan, “Hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının pekiştiği Ramazan Ayı’nda, sizlerle buluşmak için takvimlerimizi özellikle Kadir Gecesi’ne ayarladık. ‘Kadir’ aynı zamanda ‘Şeref’ anlamına gelmektedir. ‘Bin aydan daha hayırlı’ olan bu çok özel gecede siz kıymetli hemşehrilerimle aynı sofrayı paylaşmaktan şeref duyuyorum. Pandemi nedeniyle böyle buluşmalara hasret kalmıştık, birbirimizi çok özlemiştik. Rabbim, bu gecenin rahmet ve bereketinden yararlanmayı herkese nasip etsin. Allah hepimizi birlik ve beraberlik içinde nice iftar sofralarında, Kadir Gecelerinde buluştursun” dedi.

KIZILAYA, HAYIRSEVERLERE VE BELEDİYE EMEKÇİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Ramazan ayı boyunca Belediye, Kızılay İzmir Şube Başkanlığı ve hayırseverlerin desteği ile her gün 7 bin iftarlık yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Pehlivan, “Ramazan ayı boyunca insanüstü bir performansla çalışarak Menemen’deki ihtiyaç sahiplerine hızlıca ulaşmamızı sağlayan tüm Belediye emekçilerimize, kıymetli aileme huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Ayrıca bu yıl ihtiyaç sahibi 15 bin hemşerimize erzak yardımında bulunduk. Türk Kızılay İzmir Şube Başkanlığı ve şu an aramızda bulunan hayırseverlerimize de hemşerilerimizin huzurunda teşekkürlerimi iletiyorum. Allah hayırlarımızı kabul eylesin… Bu vesileyle tüm hemşerilerimin Ramazan-ı Şerif’ini ve Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Rabbimden tuttuğunuz oruçların, ettiğiniz duaların kabul olmasını diliyorum. Ramazan Bayramınızı da şimdiden canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

İlçe Müftüsü Mehmet Seven’in okuduğu duanın ardından Menemenliler hep birlikte oruçlarını açtı. Program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Semazenlerin gösterisi, izleyenleri manevi bir yolculuğa çıkardı. Kadir Gecesi Programı ilahilerin okunmasının ardından sona erdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi