MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ADD´den Varlık Fonu Tepkisi
Siyaset
17 Şubat 2017 Cuma 08:22

ADD´den Varlık Fonu Tepkisi

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Menemen Şubesi tarafından, Hükümetin Varlık Fonu uygulamasına tepki gösterildi.

ADD´den Varlık Fonu Tepkisi

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Menemen Şubesi tarafından, Hükümetin Varlık Fonu uygulamasına tepki gösterildi. Ziraat Bankası Menemen Şubesi önünde yapılan basın açıklamasında  metni Şube Başkanı Elif Orhan okudu.

?Varlık Fonu Değil, Borçlanma Fonu?

 ?Siyasi iktidar, devlet düzenini tarumar etmeye devam etmektedir? diyerek açıklamasına başlayan Orhan, ?Bunun son örneklerinden biri, Türkiye Varlık Fonu adı altında başlatılan uygulamadır. Bu durum, Cumhuriyet dönemi boyunca yaratılan Kamu İktisadi Kuruluşlarının satılarak ve borçlanarak bugüne kadar getirilen uygulamanın artık sürdürülemez olduğunu göstermektedir. Üretim olmadığı için büyütülemeyen vergi tabanı, dolaylı vergiler ile dar gelirlinin sırtına bindirilmiş vergi yükü adaletsizliği devam ederken; Türk Milletinin 93 YILDIR bin bir emek ve zorlukla meydana getirdiği yüz milyarlarca liralık milli varlıkları, yeni harcamalar için kaynak olarak kullanılmak istenilmektedir. Dünyada benzer varlık fonları: gelire sahiptir. Bu şekliyle Türkiye Varlık Fonu herhangi bir gelire sahip olmadığı için gerçekte, ?Borçlanma Fonu´dur? ifadesini kullandı.

?Harcamalar denetlenemeyecektir?

Orhan, ?Başta Kamu Bankaları, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, BOTAŞ ve PTT olmak üzere nakit varlığı yüksek kamu kurumlarının fona devredilmesiyle, bu kaynakları kullanacak yönetimin harcamaları hiçbir şekilde denetlenemeyecektir.   Bu uygulama, ?bütçede birlik´ ve ?bütçede açıklık´ ilkeleri ile uyuşmayan keyfi ve saklı işlemlere kapı açacaktır. Varlık Fonu kullanılarak yapılacak işlemler, gelecek kuşakları, katlanarak artacak borç yükü altında bırakacaktır. Türk milletinin varlığı olan kamu kuruluşlarının Varlık Fonu´na devri; Osmanlı döneminde çöküşü hızlandıran Düyun-u Umumiye´ye dönüş demektir. Bu durum, Cumhuriyetin kuruluş değerlerinin ne kadar uzaklaşılırsa batağa saplanmanın da o kadar hızlandığının bir göstergesidir. Milletimiz kamu varlıklarının eritilmesine sessiz kalmamalıdır. Siyasi iktidarı, bu yanlış kararından acilen geri dönmeye çağırıyoruz? dedi.

Haber: S.Derya BOSUT

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi