MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Acilen Kan Bağışı ŞART
Güncel
2 Mayıs 2020 Cumartesi 17:48

Acilen Kan Bağışı ŞART

Türk Kızılay’ı Menemen Şubesi Başkanı Serkan Orun, yeni tip korona virüs salgını ve ramazan nedeniyle kan bağışlarında büyük düşüş yaşandığını, duyarlı olan vatandaşların acilen kan bağışı yapması gerektiğini bildirdi.

Türk Kızılay’ı olarak bu zamana dek vatandaşların her ihtiyacında yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Orun “Türk Kızılay’ı olarak biz yardıma muhtaç olan her vatandaşımızın ihtiyaçları giderebilmek adına yılmadan, usanmadan ve yorulmadan var gücümüzle çalışıyor ve uğraşıyoruz. Ülkemizdeki hastanelerin kan ihtiyacını temin edebilmek için ise çok çaba gösteriyoruz. Fakat ülkemizin içerisinde bulunduğu Kovid-19 salgını ve mübarek Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde kan stoklarımız maalesef kritik sevinenin altına inmiş bulunmakta. Kızılay olarak normalde de zaten kapasitenin altında çalışıyorduk. Ama bu günlerde kan bağışları da iyice düşmüş durumda. Kan bağışı gelmiyor ama herhangi bir hastalık sonrası yapılan ameliyatlar sonucunda elimizde olan kan stokları tükeniyor.

İlk önce şunu bilmemiz gerekiyor. Kan üretilen bir madde değildir. Bir makinası, bir fabrikası maalesef yok. Mecburen senin, benim, bizim yapmış olduğumuz bağışlarla hastalara şifa bulmaya çalışıyoruz. Bu hasta sizde olabilirsiniz, bende olabilirim, sizin bir yakınınız da olabilir, benim bir yakınım da olabilir. İhtiyacı olan hastalara çare bulmamız için bir an önce gidip kan bağışında bulunmamız gerekiyor. Unutmayın vereceğimiz bir ünite kanla 3 kişiye can verebiliriz. Kritik olarak geçtiğimiz bu günlerde bütün kan bağışçılarımızı pazartesiden itibaren kan bağışı yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Haber Gökay ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi