MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BİR ANTEP FISTIĞI HİKAYESİ
Yaşam
15 Temmuz 2016 Cuma 08:00

BİR ANTEP FISTIĞI HİKAYESİ

?Köylü Milletin Efendisidir? Mustafa Kemal Atatürk... Menemen Kaymakamı Nurettin Yücel´den dağ köylerine reçete: Bergama´da O Anlar?

BİR ANTEP FISTIĞI HİKAYESİ

?Köylü Milletin Efendisidir? Mustafa Kemal Atatürk

Menemen Kaymakamı Nurettin Yücel´den dağ köylerine reçete: Bergama´da O Anlar?

Yıl 1999 günümüzden 17 yıl önce, Menemen´de kaymakamlık görevi süresinde, aynı zamanda Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Nurettin Yücel, ilçedeki dağ köylerindeki mera arazilerinde bulunan yabani melengeç ağaçlarına Antep Fıstığı Aşılama Projesi kapsamında Bergama ilçesine, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, belde başkanları ve köy muhtarlarının katılımı ile Bergama Kozak yaylasında gerçekleştirilen Antep fıstığı projesini yerinde görmek ve bilgi almak üzere gezi düzenlendi.

Dönemin Bergama Kaymakamı tarafından heyetin kabulünün ardından protokol Kozak Yaylası´na geçti. Bergama Kaymakamı Kozak yaylasındaki dağ köylerinin başlıca geçim kaynağı olan deli melengiçleri Antep Fıstığı aşılayıp ürün alarak ticari değeri yüksek Antep Fıstığı Projesi hayata dönüştürüldüğünü söyledi. Heyet daha sonra Antep Fıstığı üretim yerini inceledi. Kozak Yaylasında köylülerin hazırladığı ikramın ardından heyete fıstık helvası ikram edildi. Konuklar, bir sonraki durakta da Bergama tarihi yerleri ile eski taş evlerini inceleme fırsatı buldular.

Geziye katılan Menemen´in dağ köylerindeki muhtarlar antep fıstık aşılamasını görünce çok mutlu olduklarını belirterek Atatürk´ün deyimi ile ?Köylü Milletin Efendisidir? sözü üzerine Antep Fıstığı Projesini bir an önce hayata geçirmek üzere ilçeye döndüler.

 

Foto1: Bu tablo tarihe geçti.

 

Foto2: İkram sofrası hatıra fotoğrafı

 

Foto3: Bergama´da tarihi yerler de ziyaret edildi.

 

Foto4: Kozak Yaylasında memba suyundan kana kana içtiler.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi