MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BİR YILDIZ KAYMIŞ
Güncel
24 Nisan 2023 Pazartesi 09:18

BİR YILDIZ KAYMIŞ

Yıllar geçsede gönül yarası geçmiyor diye söze başladı Suna Öğretmen. Yudumladığım kahveyi yutmakta zorlandım. Ne demek istiyordu. 23 Nisan Çocuk Bayramını konuşurken, niye hüzünlenmişti.

Bakışım neden sorusunu sormuş olacak ki anlatmaya devam etti. Doğuya yeni atanmıştım. Toy ve genç bir öğretmendim. Onur adında çok sevgi dolu zeki bir öğrencim vardı. Çalışkanlığı ve hırsı beni onun geleceği adına umutlandırdı. Bir gün gözlerindeki ışığın söndüğünü gördüm. Bana annesinin onu okuldan alacağını ağlayarak anlattı. Sen annemi razı edersin eminim hocam dedi. Hemen evlerine gittim annesiyle görüştüm. Yaşadıkları evi ve ortamı görünce günlerce gözüme uyku girmedi. Babası yokmuş evin geçimi için çalışması gerekiyormuş. Defalarca görüştüm ama çözüm olmadı. Onur okuldan ayrıldı. Bir daha görmedim.

Bir 23 Nisan günü coşkuyla okuduğu şiir gözlerimin önünden gitmiyor. Onu dinlerken gözyaşlarımı tutamamıştım ve demiştim. Sen güzel yerlere geleceksin.

Ama öyle olmadı. Şimdi düşünüyorum da başka neler yapabilirdim. İçimde bu ateş yanar durur senelerdir. Suna öğretmenin anlattıkları gözümün önünde film şeridi gibi canlandı. Camın kenarında gece karanlığında bir yıldızın kaydığını fark ettim.

İçime akıttığım gözyaşlarıma engel olamayıp Suna öğretmene sarıldım bir yıldız kaymış hocam dedim.

Ama daha nice Onurlar gökteki yıldızlar gibi parlamaya devam edecek.

Derya AYGÜN

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Murat yuksel
 25 Nisan 2023 Salı 14:57
Böyle kayan yıldızlarımız çok hocam siz görevini yapmanın huzuru ile yaşayın lutfen
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi