MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir´den Menemen´e tarım aletleri
Yaşam
29 Ağustos 2016 Pazartesi 08:00

Büyükşehir´den Menemen´e tarım aletleri

Büyükşehir´den tarıma destek

Büyükşehir´den Menemen´e tarım aletleri

Büyükşehir´den tarıma destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı, aralarında Menemen Ziraat Odasının da olduğu İzmir´den 17 Ziraat Odasına tarım aletleri dağıttı. (1. Sayfa giriş yazısı)

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı tarafından, aralarında Menemen Ziraat Odasının da olduğu İzmir´deki 17 Ziraat Odasına tarım aletleri dağıtım töreni İnciraltı Park Ormanında geçtiğimiz salı akşamı gerçekleştirildi.

Tarım aletleri makine parkında neler var?

Törenin ardından konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl, ?İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin Tarım Dairesi Başkanlığı var.  Türkiye´deki diğer belediyeler de ufak ufak yapmaya başladı bu birimi ama bunu Türkiye çapında yapan ilk İzmir Belediyesi. Tarım Dairesi yıllardır başarılı çalışmalara imza atıyor. Mesela bizim Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü´nün yeni arı çeşitleri ve teknikleri konusunda hem eğitim veriyor hem de arı dağıtıyor, koyun-keçi dağıtıyor, koyunculuk eğitimi veriyor, fidan dağıtıyor. Ayrıca üreticilerin ürettiği ürünleri satması için çeşitli çalışmalar yapıyor, kooperatiflerden mal alıyor. Bu verimli çalışmalar için üreticiler adına Aziz Kocaoğlu´na teşekkür ederiz. Bu kapsamda İzmir´deki 17 Ziraat Odasına tarım aleti parkı kuruldu. Aslında 20 Ziraat Odası da törendeydi. 3 tanesi makine parkı istemedi, soğuk hava, kesimhane gibi talepte bulunmuştu. 17 odaya 17 tane traktör ayrıca da 4 tane merkezi kullanılacak diye çok büyük traktör hediye edildi. Menemen Ziraat Odası olarak da bize 120 beygir bir traktör, arkasına bilgisayarlı tesviye makinesi, dip kazan, dal öğütme makinesi, bağ ve meyve ağaçlarının arasını süren, çapalayan kıvrak freze denen bir alet ve ekim mibzeri verildi. Temelden başladığımız için ilk etapta bunları düşündük. Uzun soluklu bir çalışma bu denilerek seneye de yeni aletler talep edebileceğimiz belirtildi? şeklinde bilgi verdi.

Ziraat Odasına başvurmanız yeterli

Bu tarım aletlerinin nasıl kullanılacağını sorduğumuzda Karagöl şunları söyledi, ?İzmir´de bazı ilçelerde Kınık, Tire, Torbalı, Kemalpaşa Ziraat Odalarında makine parkı var. Onların çalışma prensiplerini araştırdık. Şoförümüz olacak. Eğitimlere göndereceğiz. Bilinçli olacak. Bu işin kendine göre bir bütçesi ve döner sermayesi olacak. Maliyetinin üzerinde masraflar çıktıktan sonra çiftçilere hem otokontrol sağlayan hem de gücü olmayan çiftçilere daha çok yardımcı olmaya çalışacağız. Belli bir bedel karşılığı bu aletler tüm üreticilerimizin kullanımına açık olacak. Mazot, şoför ve amortismanı ayırmamız yetiyor. Tarım aletleri geldiği zaman bir hafta süreyle sergileyeceğiz hemen ardından da önümüzdeki ay içinde bu uygulamayı başlatacağız. Çiftçilerimizden bu anlamda talep bekliyoruz. İhtiyacı olan odamıza başvursun. Buna bir sistem getireceğiz. Haksızlığa meydan vermemek adına sıraya koyacağız. Yalnız imkanı olmayan, traktörü olmayan çiftçilere öncülük tanıyacağız. Bu makineler güçlü makineler herkese yeteceğini düşünüyorum?

Haber: Deniz GÜL

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi