MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP´DE BAŞKANLIK YARIŞI
Siyaset
11 Aralık 2015 Cuma 08:00

CHP´DE BAŞKANLIK YARIŞI

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen ilçesi olağan kongresi geçtiğimiz cumartesi günü yoğun bir katılımla Belediye Düğün Salonu´nda yapıldı.

 

CHP´DE BAŞKANLIK YARIŞI

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen ilçesi olağan kongresi geçtiğimiz cumartesi günü yoğun bir katılımla Belediye Düğün Salonu´nda yapıldı.

Kongreye; CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İl Başkan Yrd. Hasan Bağlarpınari, Saadet Partisi İl Başkan Yrd. Orhan Yıldırım ile muhtarlar ve çok sayıda üye katıldı.

Verilen önergeyle divan başkanlığına CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, katip üyeliklere de Nuray Kızıltepe, Fatma Kar ve Yakup Eyrice seçildi.

Menemen´de Divan Başkanı olmanın kendisi için onur olduğunu belirten Atilla Sertel, ?Menemen çok önemli bir ilçemiz. Sadece seçim dönemlerinde çalışan kadrolar olmamak adına Türkiye´ye örnek olmalıyız. Biz seçilmişlere düşen görev halk ile iç içe olmak. Ankara´daki görev günüm 3-4 günü geçmez. Haftanın 3 günü de seçim bölgemdeyim. Kimi siyaset yaparken dili kimi de dini kullanıyor. Kindar ve diktatörlüğe giden bir yönetim biçimi var ülkemizde. Aslında ülke olarak bu yönetimi asla hak etmiyoruz.  Direnen kazanacak. Var gücümüzle çalışmalıyız? ifadesini kullandı.

Faaliyet ve hesap raporları Uğraş Yarar tarafından okundu. Raporlar hakkında söz alan olmayınca raporlar oylanarak oybirliği ile ibra edildi. Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve belediye başkanlarınca kongreye yollanan mesajlar okundu.

Verilen önerge ile seçimlerin blok liste ile mi, çarşaf liste ile mi yapılacağı soruldu. Blok liste oybirliği ile kabul edildi.

Örgüt varsa?

Belediye Başkanı Tahir Şahin yaptığı konuşmasında kongre tarihi olarak 5 Aralık´ın bilerek seçildiğini belirterek, ?5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanındığı gündür. Ama maalesef ülkemizde sözde kadına değer verilir. Kadına sözde değil özde değer vermeye çalıştım. 99 yılında ilk yola çıktığımda gece kortejlerimde 5 bin kişi varsa 4 bini kadındı. Kadınlar hep destekçim oldu? şeklinde sözlerine başladı.

Örgütün önemine işaret eden Başkan Şahin, ?Örgütüm hep yanımda oldu. Örgüt varsa Tahir Şahin de var. Örgüt yoksa bir şey olmaz? ifadesini kullandı.

Her yerde ön seçim olsun

Başkan Şahin, birlik beraberliğin önemini hatırlatarak, ?7 Haziran´da 3´lü blok çıktı. 7 Haziran´dan 1 Kasım´a ne değişti? Ülke ayrıştırılıyor, bölünüyor. Yukardaki insan bu senaryoyu iyi yazdı, iyi oynattı. Bunlar karşısında birlik beraberliğimizi korumalıyız. Ön seçimde ısrar etmeliyiz. Bir dahaki dönemde belediye başkanı, meclis üyeleri için de önseçim olsun? şeklinde konuştu.

Bu yıl ki Kubilay anma töreninde konuşmasının yasaklandığını söyleyen Başkan Şahin, ?17 yıldır Kubilay Anma Törenlerinde yüreğim ne emrediyorsa hiçbir şeyden çekinmeden konuştum. Menemen Belediye Başkanı´nın bu yılki konuşması yasaklandı. Çok ideolojik konuşuyorsun dediler. Olay ideolojik zaten? diyerek sözlerini tamamladı ve her iki adaya da başarı diledi.

Milletvekili Sertel de, ön seçimin gerekliliğine işaret ederek, ?Ön seçimle çıkmanın gururunu yaşıyorum. Belediye Başkanlarının da o mutluluğu yaşamalarını diliyorum? dedi.

Divana iki liste sunuldu. Adaylar tanıtıldı. Listeler okundu.

İlk sözü alan başkan adayı Emine Savaş, ?Siyasette ahlak ve erdem mesajı vermeliyiz. Az zamanda çok kişiye dokunmaya çalıştık. Mücadelede zafere inanıyorum. Siyasette değişim ve dönüşüm zamanı gelmiştir. 6 okun ilkesine inanıyorum. Hep haklıdan yana oldum. Haklıyız, güçlüyüz, inançlıyız. Devrimle, Atatürk´le ve Cumhuriyetle kalın? şeklinde konuştu.

Diğer başkan adayı K. Hürol Taklak da, ?Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 81. yıl dönümü. Bu anlamlı günde ilçe kongremizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor, tüm kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkının veriliş gününü kutluyorum. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile Türkiye´ye huzur, adalet, özgürlükler, insan onuruna saygı ve refah gelecektir. Refah, huzur ve adil bölüşümün Türkiye´si olacaktır.

Bunun yolu yereldeki başarıdan geçmektedir. Biz Menemen de; 17 yıldır örgütümüz ve Belediye Başkanımız Sayın Tahir Şahin ile el ele vererek, birlikte hareket etmenin karşılığını, belediye burçlarında 6 oklu bayrağımızın dalgalanmasıyla alıyoruz. Biz, göreve geldiğimizde üç bin olan üye sayımızı dört bin beş yüze çıkardık. Bize tekrar görev verirseniz, üye sayımızı 8-10 bine çıkarmak ve genç üye kazandırmak en büyük hedeflerimizdendir. Bizi birbirimize kırdırmak isteyenlere karşı; Menemen için, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı İçin, Türkiye için, kol kola, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Onun için diyoruz ki; büyük değişimlere olan inancımızla, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun önderliğinde halkın iktidarını kuracağız? dedi.

Konuşmaların ardından divan görevi ilçe seçim kuruluna devretti.  Seçim sonucuna göre; 403 üyeden 331 üye oy kullandı. Oyların dağılımına göre K.Hürol Taklak 254 oy, Emine Savaş ise 74 oy alırken 3 oy da geçersiz sayıldı.

K. Hürol Taklak başkanlığında Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Ali Akbay-Zerrin Arslan-Niyazi Esen-Berna Eyinç-Zuhal Güç-Gaye Hürcan-Sabahattin İpektepe- Erdal Kanat-Nüsret Özbent-Fatih Sabancı-Birgül Soytürk-İrfan Şahin-Ercan Şenel-Hakan Taşkıntuna-Şerif Tuğrul Tuna-İmam Yıldırım

Haber: S. Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi