MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EFELER,  MENEMEN SİZLERLE  GURUR DUYMALI
Güncel
1 Nisan 2016 Cuma 08:00

EFELER, MENEMEN SİZLERLE GURUR DUYMALI

Gittim-Gördüm-Görüntüledim

EFELER,

MENEMEN SİZLERLE

GURUR DUYMALI

Gittim-Gördüm-Görüntüledim

Türkiye Halk Oyunları Federasyonun düzenlediği Kuşadası´nda yapılan kulüpler arası Zeybekler Bölge Yarışmalarına basın olarak katıldım.

Ege kültürü denince akla ilk olarak ?ZEYBEK? geliyor. Türk halk oyunları arasında önemli bir yer tutan ve efelerin oyunu olarak anılan zeybek oyununa hasrettim. Bu amaçla gittim-gördüm-görüntüledim.

Yarışmaların yapılacağı salonun dışında çevreden gelen halk oyunları ekiplerinin katılımıyla kardeşlik ve dinamizmi beraber getiren bir sosyal olguyla karşılaştım. Salonda sevgi-barış ve kardeşlik havası yaşanıyordu. Buna benzer birçok yarışmayı izleme fırsatım oldu. Kültürel ve sanat yaşamımızda etkin bir rol oynayan halk oyunlarının etkili bir eğitim aracı olduğunu gördüm. Menemen zeybeklerinin ihtişamlı kostümleriyle sahneye gelmesi, Efe Arslan´ın solo yapan gösterisi beni gururlandırdı. Oynadılar ve hedefe ulaştılar. Zeybeklerimiz büyük başarı yakaladılar.

Derecelerin açıklanmasının ardından güzel bir dostluk ortamında geçen yarışmadaki rekabete rağmen kardeşlik, sevgi ve saygı çerçevesinde çok güzel dostluk görüntüleri oluştu.

Bunun yanı sıra Türkiye Halk Oyunları Federasyonuna ev sahipliği yapan Kuşadası Belediyesi ile Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı ve duayen eğitmen Ahmet Egeli, büyük başarıya ulaşan yıldız efelerin çalıştırıcıları Volkan İçen, Erdinç ve eşi Yasemin Antika´yı tebrik ederek ?Temennim bu alınan anlamlı ödül dernekteki kurslara daha fazla ilgi gösterilmesine imkan sağlar? çağrısında bulundu.

Egeli, ?Haydi bre naramızla Türkiye Şampiyonluğunu da bizlere yaşatması dileğiyle kupanın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım? dedi.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi