MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FOÇA´DA ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
Sağlık
19 Ağustos 2016 Cuma 08:00

FOÇA´DA ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü gezici ekibi kanser taraması için Foça´ya geldi.

FOÇA´DA ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü gezici ekibi kanser taraması için Foça´ya geldi. Ekip vatandaşlara ücretsiz kanser taramasıyla birlikte ilçede yaptırma olanağı bulunmayan mamografi ve smear(simir) çekim hizmeti de veriyor.  

Kanser taraması Reha Midilli Sevgi Caddesi PTT önünde bir araç, İtfaiye Önü Yeni Park Alanı´nda  özel dizayn edilmiş bir TIR olmak üzere iki araçta yapılıyor. Dr. Cem Gönenç başkanlığında, 1 röntgen teknisyeni, 2 kayıt, 2 irtibat görevlisi ve 1 destek personeliyle konuşlanan ekip 18 Ağustos 2016 Perşembe gününe kadar 09.00 ? 21.00 saatleri arasında çalışmaya devam edecek.

Dr. Cem Gönenç, gezici araçlarıyla bir haftalığına Foça´ya konuşlandıklarını belirterek, çağımızın vebası kanserin erken teşhisi için vatandaşları İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü´nün bu hizmetinden yararlanmaya davet etti.  Cem Gönenç; ? Gezici tarama istasyonumuzda mamografi, smear çekimleri ve gaitada gizli kan testi yapıyoruz.  30 yaş üzeri kadınlarda Vajinal smear çekerek kansere neden olan hpw virüsü arıyoruz. Bu da devlet hastanesinde yapılmayan bir  tetkik.  40 yaş üzeri kadınlarda mamografi normalde iki yılda bir mutlaka yapılması gerekir. Çekim için üst sınır ise 65 yaş. Mamografi sonuçları Ankara´da değerlendirildikten sonra bilgisayar üzerinden bize ulaştırılıyor, biz de vatandaşları bilgilendiriyoruz.  50 yaş üzeri kadın ve erkeklerde gaita´da gizli kanla kolon kanseri araştırıyoruz.  Gizli kan olması kanser olup olmadığını kesin olarak göstermiyor, ama bize bir fikir veriyor. Bu kontrollerin tamamı ücretsizdir? dedi.

Halk Sağlığı Foça Şube Müdürlüğü´nün destek verdiği çalışmalar sırasında gönüllü vatandaşların organ bağışları da kabul ediliyor.

Seyfi GÜL

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi