MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça’da Yapılan Yenileme Durduruldu
Foça
25 Kasım 2020 Çarşamba 16:59

Foça’da Yapılan Yenileme Durduruldu

Foça Belediyesi tarafından koruma altındaki bölgede yürütülen yol çalışması Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından durduruldu.

İzmir Müze Müdürlüğü yetkilileri, başvuru üzerine, kentsel ve arkeolojik sit alanında bulunan Reha Midilli Caddesi'ndeki Arnavut kaldırımı yol çalışmasında incelemede bulundu.

Foça Belediyesi tarafından bölgede yürütülen Arnavut kaldırımı çalışmasında siyah bazalt yerine gri kesme taş kullanıldığı inceleme sonucunda tespit edildi.

Yapılmaya başlanan tüm uygulamaların, "zeminde kazı ve derinleşmeye ihtiyaç duyulmayacak ve mevcutta müdahale edilmiş, onarım gerektiren alanlar dışına çıkılmayacak şekilde" yapılması ilkesinden hareketle İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, yol ve düzenleme çalışmalarını kurul tarafından konunun yeniden değerlendirilmesine kadar tüm faaliyetleri durdurarak, yasakladı.

Foça’nın merkezinde 19. yüzyılda yapılan yolda eski taşların sökülerek, yenileme çalışmaları yapılması vatandaşlar tarafından tepki görmüş ve çok sayıda şikayet oluşmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi