MENÜ
İzmir 24°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça´da Örnek Proje
Yaşam
13 Ağustos 2015 Perşembe 08:00

Foça´da Örnek Proje

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ?Foça Bağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi? üyelerinin büyük ve tek bir işletme şeklinde süt hayvancılığı yapmasına olanak sunarak ekonomik geliştirmesini hızlandırm

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ?Foça Bağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi? üyelerinin büyük ve tek bir işletme şeklinde süt hayvancılığı yapmasına olanak sunarak ekonomik geliştirmesini hızlandırmak amacıyla bir toplantı organize edildi.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ´ın da katıldığı toplantıda İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, kooperatif üyeleriyle bir araya geldi.

Kooperatif üyelerinin daha organize bir alanda faaliyetlerini yürütmeye devam etmesini öngören proje toplantısında konuşan Güldal, üyelere seslenerek "Köylerin mahalle niteliğine kavuşmasının ardından kooperatif üyelerinin hayvancılık faaliyetlerine devam edebilmesi için yeni bir proje uygulanması gerekiyor. Bu amaçla Bağarası sınırları içinde ıslah edilebilecek özellikteki mera alanlarını yapılacak ıslah projesi ile kooperatife tahsis edebiliriz. Bu şekilde hem yem bitkisi üretimi hem de süt sığırcılığı faaliyetlerinin bir arada yürütülebilir. Örnek bir uygulama olacağına inanıyorum" dedi.

İzmir´de hayvancılığın önünü açacak her türlü projeyi desteklemeye hazır olduklarını belirten Güldal, Bağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin en kısa sürede ıslah projesini hazırlayarak sunmalarını beklediklerini ifade etti.

Toplantı sonunda Güldal, üyelerle birlikte kooperatifin kullanımına tahsis edilmesi düşünülen mera alanlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Haber Merkezi

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi