MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geleceğin Judocuları Yetişiyor
Spor
24 Temmuz 2014 Perşembe 17:24

Geleceğin Judocuları Yetişiyor

Geleceğin Judocuları Yetişiyor

Menemen Belediyespor bünyesinde yaz-kış demeden haftanın 3 günü ilçemiz spor salonunda judo eğitimi gören çocuklar saygı ve sevgi çerçevesinde spor yapıyor. Nezaket yolu şeklinde dilimize çevrilen judo sporu ile tanışmak isteyen tüm çocuklar spor salonuna davet edildi.

Kurs 12 ay devam ediyor

2010 yılından bu yana Menemen Belediyespor bünyesinde bu kursu devam ettirdiklerini belirten antrenör Kenan Çınar, “Haftanın 3 günü pazartesi-çarşamba-cuma 17.00-19.00 saatleri arası burada judo eğitimi veriyoruz. Kursumuz sadece yaz tatilinde değil, kışın da sürüyor. Şu yaz dönemimde yeni gelenlerle birlikte sayımız 20’yi buluyor. Gençlerimizi ve çocuklarımızı iki saatte olsun dışarıdaki ortamdan koparıp spora adapte etmeye çalışıyoruz. İmkansızlıklar içinde buraya gelen çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dışarda boş boş gezeceğine burada spor öğrensin, vatana millete hayırlı birer insan olarak yetişsin” diye ifade etti.

Judo: Nezakat yolu

Judonun nezaket yolu anlamına geldiğini söyleyen Çınar, “Selamlaşmalar judoda önemli. Bunun anlamı da benim vücudumu al, istediğin şekilde kullan ama zarar verme. Sporcular selamlaşırken birbirlerine bunu ima ederler. Özellikle judocular ailelerine ve birbirlerine karşı çok saygılı olurlar. Sevgi ve saygı içerisinde yetişirler” dedi.

Aynı zamanda Ağustos’un 28’in de antrenör Bahattin Şimşek ile birlikte katılacakları veteran  müsabakasına bu esnada  hazırlandıklarını da sözlerine ekledi.

Haber: S. Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi