MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gölpark Menemen´de Açılış İzdihamı
Kültür-Sanat
9 Eylül 2016 Cuma 08:00

Gölpark Menemen´de Açılış İzdihamı

Menemen Belediyesi´nin kendi öz kaynaklarıyla yapımını tamamladığı ve İzmir´in ilk doğal göl parkı özelliğini taşıyan ?Gölpark Menemen? görkemli bir törenle hizmete açıldı. 170 dönümlük rekreasyon alanı, yaklaşık 15 bin kişi

Gölpark Menemen´de Açılış İzdihamı

Menemen Belediyesi´nin kendi öz kaynaklarıyla yapımını tamamladığı ve İzmir´in ilk doğal göl parkı özelliğini taşıyan ?Gölpark Menemen? görkemli bir törenle hizmete açıldı. 170 dönümlük rekreasyon alanı, yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bir yıldan kısa bir sürede yapımı tamamlanan ve tamamı Menemen Belediyesi´nin öz kaynakları kullanılarak Belediye çalışanları tarafından yapılan Gölpark Menemen; CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır,  CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Musa Çam, Tacettin Bayır ve Mustafa Balbay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Belediye Başkanları, CHP İlçe Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticileri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşların katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törene katılan yaklaşık 15 bin kişi, açılış töreni öncesinde sanatçı Selçuk Balcı´nın seslendirdiği türkülerle coştu. Vatandaşlar, alanda dağıtılan Türk Bayrakları´nı dalgalandırarak türkülere eşlik etti. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, Gölpark Menemen´in tanıtım görüntülerinin yer aldığı barkovizyon gösterimi ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan İsmet İnönü Mahalle Muhtarı Ömer Leke, ?Gölpark Menemen´in yapımında vesile olan sayın belediye başkanım Tahir Şahin ve belediye ailesine şahsım ve mahalle sakinleri adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım?

?Çocuklarımız Boğulmasın Diye??

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, açılış töreninde yaptığı konuşmasında; ?1999 yılından bu tarafa bu güzel şirin ilçede Belediye Başkanlığı yapmaya gayret ediyoruz. Bu şirin ilçeye katkı koymaya çalışıyoruz.  Birçok işler yapmışızdır ancak bu proje bizim için, Menemenliler için ve İzmirliler için çok önemli proje. Burada 170 dönüm alanda proje gerçekleştirildi. Bu projeyi gerçekleştirmemizde nedenler var. Burası Karayolları´na ait bir yer. Aliağa-İzmir karayolu yapılırken buradan dolgu malzemesi alındıkça, kendiliğinden su kaynaklarıyla beraber göl oluştu. Zaman içinde 8 çocuğumuz bu gölde boğuldu. Bu gölün yapılmasındaki birinci sebep budur? dedi.

Belediye Başkanlığı yaparken risk almak gerektiğini söyleyen Başkan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti; ?Burası Karayolları´na ait bir yer. Karayolları Bölge Müdürlüğü´nden 7 yılda 17 kez istemişimdir. Bürokratik engellerden dolayı bir türlü burayı Menemen Belediyesi´ne tahsis etmediler. Bende 7 yıl sonra, 8 çocuğumuz boğulduysa, 9. çocuğumuza vesile olmayalım diye, bunun adına el atma mı, kabadayılık mı, efelik mi, Belediye Başkanlığı mı dersiniz, aldık ve yaptık, milletimizin kullanımına sunmanın haklı gurunu burada hep birlikte yaşıyoruz. Bu bir ?Ben yaparım oldu bitti´ anlayışından kaynaklanmadı.?

?10 Ayda 10 Milyon TL´ye Yaptık?

Gölpark Menemen´in kurulduğu arazinin Karayolları Bölge Müdürlüğü´ne ait olması sebebiyle ihaleye çıkmadan bu projeyi hayata geçirdiklerini açıklayan Başkan Tahir Şahin; ?Yer bizim olmadığı için ihale yapma şansımız da yok. İyi ki de ihaleye çıkmadık. İhaleye çıksaydık 40 milyon bedelle burayı bitirirdik, fakat bizim öyle çalışkan, cefakar Belediye Ailesinde çalışan mesai arkadaşlarımız var ki; kar, kış, rüzgar, güneş demedi burasını tam 10 ayda 10 milyon TL´ye bitirdi. Ben bu kadar cefakar Menemen Belediye Ailesi´ndeki mesai arkadaşlarımı ayakta alkışlamayacağım da ne zaman alkışlayacağım. Hepimiz onları ayakta alkışlıyoruz. Her zaman emeğin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz? dedi.

İzmir´e hizmet edecek bir proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Tahir Şahin; Ege´nin en büyük Go Kart pisti, İzmir Doğal Yaşam Parkı´nda bulunmayan hayvanların da bulunduğu hayvanat bahçesi, 5600 m2 fuar alanı, kapalı spor salonu, lunapark, sörf yapılabilen doğal gölet gibi pek çok güzelliği bünyesinde barındıran Gölpark Menemen´i nasıl hayata geçirdikleri ise şöyle açıkladı; ?66 milyon TL bütçeye sahip bir Belediye bu kadar büyük bir işi nasıl başardı diye bakacak olursak, sadece şundan başardığımızı düşünüyorum. Biz bu ilçede birliği, beraberliği sağladık. Sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlarımızla, yine tüm Belediye çalışanlarımız ve hemşerilerimizle büyük bir birlik sağladık. Bu birliğe çok ihtiyacımız var. Birlik olmazsa, 15 Temmuz´da ülkenin içine düştüğü durumu hepimiz çok iyi biliyoruz. 15 Temmuz´da ülkeyi bölmek isteyen güçlere buradan hep birlikte sesleniyoruz. Hiçbir zaman bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü bozamayacaksınız. Hiçbir zaman bu ülkeyi parçalayamayacaksınız. Hiçbir zaman bu devleti yıkamayacaksınız. Hiçbir zaman bu milletin yanına ikinci bir milleti getiremeyeceksiniz. Hiçbir zaman ay yıldızlı bayrağımızın yanına yeşil, kırmızı, sarı bir bez parçası astırmadık, astırmayacağız da. Dost düşman bunu böyle bilsin. Çünkü biz biliyoruz ki; bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biz bunu bildikten sonra, Kuvayi Milliye duygusunu unutmadıktan sonra, Atatürkçü düşüncelerimizden vazgeçmedikten sonra, Atatürkçü ilkelerimizden vazgeçmedikten sonra bu ülkenin bütünlüğüne hiç kimse gölge düşüremeyecek. Aynı Menemen´de, İzmir´de, bugün Türkiye´de olduğu gibi.? Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Ne Mutlu Türk´üm Diyene? sözü ile konuşmasını sona erdiren Başkan Tahir Şahin, Gölpark´ın Menemen´e ve İzmir´e hayırlı olması diledi.

?Göle Barışın Mayasını Çalalım?

Törendeki konuşmasına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun selamını törendekilere ileterek başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, ?Çok Gölpark var ama içinde bu kadar çeşitliliği barındıran bir parkın açılışına şahit olurken, aynı zamanda sosyal demokrat belediyecilik anlayışına da şahit oluyoruz. Bizler CHP olarak İzmir´in iktidarı olmaktan, Menemen´in iktidarı olmaktan ve bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Biliyoruz ki; Menemenliler de CHP çatısı altındaki sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içinde olmaktan çok memnunlar. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı geleneksel anlamda etkin, kaliteli, öngörülebilir, şeffaf ve sürdürülebilir politikalarının yanında diğer belediyelerden çok daha farklı olarak, doğaya, hayvan haklarına ve çevreye ne kadar saygın olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu anlamda başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm örgütümüze teşekkür ediyoruz? dedi.

Cankurtaran, 1 Eylül Dünya Barış Günü´nden bir gün sonra gerçekleştirilen Gölpark Menemen´in açılış töreninde, bu anlamlı güne ithafen şu öneride bulundu; ?Ben Akşehirli´yim. Nasrettin Hoca´nın torunuyum. Biz Akşehirliler eğer bir gölün kenarına gidersek mutlaka bir maya çalarız. Bugün bu gölde bir maya çalalım, gelin hep beraber Gölpark´a, dün 1 Eylül´dü onun anlamı üzerine barışın mayasını çalalım. Nasrettin Hoca´nın yoğurt mayası tuttu mu bilmem ama, ben Gölpark´taki barışın tutacağına eminim.?

CHP Genel Sekreteri-İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, projenin düşünce aşamasından yapımına kadar Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´in heyecanına şahit olduğunu ifade etti. Sındır, ?Başkanımızın yaşadığı heyecanı iyi biliyorum. 3 kuruşluk şeyi 10 kuruşa değil, 3 kuruşa yapma çabasındaydı. Kendi öz gelirleriyle, kendi insan kaynaklarıyla, kendi makinesiyle böyle güzel bir eseri Menemen´e kazandırdı. İşte bir belediye başkanı kentine ve insanına hizmet götürme aşkını böylesi bir düzeyde yaşıyor ve yaşatıyorsa o kent şanslı bir kenttir? dedi.

?Zor bir dönemden geçiyoruz? diyen Sındır şöyle devam etti; ?Darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. ´Ülke elden gidiyor mu?´ endişesi yaşadık. Hala yaşıyoruz. Endişemiz, gelecek endişesi. Çocuklarımızın geleceğini düşünüyoruz. Onun için böyle eserler önemli. Gölpark, Menemen´e ve İzmir´e, insanlığa yararlar getirsin.?

?Başka bir Türkiye mümkün?

CHP Genel Başkan Yardımcısı-İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise konuşmasında şunları söyledi, ?Menemen´de yaşatılan demokrasiyi bizler CHP olarak bir Türkiye gerçeğine çevirmek istiyoruz. Biz başka bir Türkiye hayal ediyoruz. Üreten, bataklıklardan, çocukların boğulduğu göllerden, içinde yüzülen, sörf yapılan ve hayvanat bahçeleriyle doğa dostu bir gelecek yaratan bir başka üretim hayal ediyoruz. Menemen´de yaşanan, bataklığı birlikte kurutan ve buradan bir ekonomi yeşerten, bu sosyal demokrat ekonomik anlayışı Türkiye için hayal ediyoruz. Biz Menemen´deki gibi birlikte üreten ve paylaşan bir Türkiye hayal ediyoruz. Biz Menemen´de yakalanan sosyal devlet anlayışını Türkiye için hayal ediyoruz. Başka bir Türkiye mümkün. Gelin hep beraber Menemen´de sizin inşa ettiğiniz bu başka Türkiye´yi, bütün Türkiye gerçeği yapalım.?

Konuşmaların ardından Gölpark Menemen´in açılış kurdelesi kesildi. Açılış havai fişek gösterileriyle renklendi. İlk günden Gölpark Menemen´i yaklaşık 15 bin vatandaş ziyaret etti. Gölpark Menemen, 5 Eylül´e kadar ücretsiz hizmet verdi.

Gölpark Menemen´de Neler Var?

170 dönüm alanda kurulan Gölpark Menemen, İzmir´in en büyük go kart pistine sahip. Gölpark Menemen´de, 25 bin m2´lik alanda kurulu 93 türden bin hayvanı barındıran hayvanat bahçesi bulunuyor.  5 bin 600 m2´lik fuar alanı, lunapark, amfi tiyatro ve 10 bin kişilik konser alanına sahip tesiste; kapalı spor salonu, 2 halı saha, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortu da yer alıyor. Deniz bisikleti ile şehrin karmaşasından kurtulabileceğiniz, su perdesi üzerinde lazer gösterileri ile hoşça zaman geçirebileceğiniz, 5 iskelesi ile olta balıkçılığına imkan veren 27 bin m2´lik doğal gölet etrafında yapay kayalarla oluşturulmuş şelaleler bulunuyor. 950 metre uzunluğunda doğal bir nehre sahip Gölpark Menemen´de 2 kafeterya, seyir terasları, bisiklet parkuru, mini tren ve yürüyüş parkuru yer alıyor. 500 araçlık otoparka sahip tesiste el işi çarşısı ve yöresel pazarlar da yer alacak.

Haber: S. Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi