MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
?İSTİSMARA SESSİZ KALMA!?
Güncel
10 Mayıs 2019 Cuma 11:31

?İSTİSMARA SESSİZ KALMA!?

Menemen´deki 35 sivil toplum kuruluşundan temsilciler, çocuk istismarı ve kadına şiddet konulu ortak basın açıklaması için Cumhuriyet Meydanı´nda dün akşam saatlerinde bir araya geldi

 

Menemen´deki 35 sivil toplum kuruluşundan temsilciler, çocuk istismarı ve kadına şiddet konulu ortak basın açıklaması için Cumhuriyet Meydanı´nda dün akşam saatlerinde bir araya geldi

Çocukların da katıldığı basın açıklamasında ellerde taşınan pankartlarla mesajlar verilmeye çalışıldı.

?Çocuklarımızın çıkaramadığı ses olmak insanlığın ortak görevi olmalıdır?

Menemen Sivil Toplum Kuruluşları adına ortak basın açıklamasını okuyan ADD Menemen Şube Başkanı Elif Orhan, ?Ülkemizde son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen ve kaygılarımızın günden güne arttığı konulardan biri hiç kuşkusuz çocuk istismarıdır. Çocuk istismarı, bir çocuğa yetişkin tarafından fiziksel ya da psikolojik olarak kötü davranılması anlamına gelir.

Her türlü risklere karşı savunmasız durumda bulunan çocukların korunması, sağlıklı olarak büyümeleri, kız ve erkek ayrımı yapılmadan eğitim almaları günümüz toplumlarının en önemli sorunlarından biri olmuştur. Bu risklerden biri olan çocuk istismarı; çocuklara yönelik bir yetişkin, grup, toplum veya başka bir çocuk tarafından, bedensel, duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimini olumsuz etkileyecek kasıtlı bir davranış bir uygulama olarak tanımlanmaktadır.

Çocuğa yapılan istismar; çocuklardaki ruhsal, zihinsel ve bedensel hastalıkların ve ölümlerin en önemli sebeplerinden biri olarak ortaya çıkmaktadır. İstismara uğrayan çocuklar genellikle korkutulur ve sindirilir. Bundan dolayı birçok çocuk sesini çıkarmaz ve yaşadıklarını gizler. Bu nedenle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çıkaramadığı ses olmak bütün insanlığın ortak görevi olmalıdır? diye ifade etti.

?Bizleri yönetenler acil olarak hukuksal tedbirleri almak zorundadır?

Son yıllarda kadına, çocuğa ve hayvanlara yönelik şiddet ve istismar vakalarının çok artmış olduğunu belirten Orhan, ?Devletin çocukları kadınları korumakla görevli olduğu kurumlarda dahi bu vakaların meydana gelmesi, bir kereden bir şey olmaz mantığının ürünüdür. Yakın zamanda ülkemizde yaşanan bu tür olaylarda istismarcıların nerede ise ödüllendirildiği, tutuksuz yargılanarak aramıza tekrar döndüklerinin de hep birlikte şahidiyiz. Bizleri yönetenler acil olarak kadınları, çocukları ve diğer canlıları koruyacak caydırıcı hukuksal tedbirleri almak zorundadır.

Bizler Menemen Sivil Toplum Kurumları ve Demokrasi Güçleri olarak; çocuklara yönelik yaşanan cinsel, fiziksel, zihinsel ve duygusal istismarın karşısında olduğumuzu ve olacağımızı mağdurların ise her zaman yanında olacağımızı belirtiyoruz. Bu yönde devlet hukukunun ve yargısının yetersiz olduğunu istismarı normalleştiren, tecavüzcü ve mağduru evlendirmekle çözüm bulan, eften püften sebeplerle iyi hal indirimi yaptığı için yapanın yanına kar kaldığı bu anlayışın bir an önce değişmesi gerektiğini bizleri yönetenlere tekrar hatırlatmak istiyoruz.

Menemen Sivil Toplum Kurumları ve Demokrasi Güçleri olarak; çocuğa yönelik şiddet, istismar son bulana dek bu konunun mücadelesini vermekte kararlı olduğumuzu buradan ilan ediyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur!? şeklinde basın açıklamasını tamamladı.

3 bin imza topladı

Öte yandan Menemen´den 35 sivil toplum kuruluşunun birlikteliği ile çocuk istismarı ve kadına şiddet konusunda ilçe genelinde başlatılan imza kampanyasının da bugün mesai bitimine kadar devam edeceği, şu an için imzaların 3 bine yaklaştığı ve bunların da TBMM´ye gönderileceği belirtildi.

Haber: S. Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi