MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İl Başkanı Mehmet GÜLEÇ’ten Gazetemize Ziyaret
Güncel
7 Ocak 2022 Cuma 13:22

İl Başkanı Mehmet GÜLEÇ’ten Gazetemize Ziyaret

Bağımsız Eğitim-Sen İzmir İl Başkanı ve aynı zamanda Genel Merkez Basın ve Sosyal İşler Sekreteri Mehmet GÜLEÇ gazetemizi ve stüdyomuzu ziyaret etti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle gazetemize ziyaret gerçekleştiren Güleç 25 yıllık gazete arşivimizi inceledi. Arşivler arasında 2012 yılında yapmış olduğumuz bir haberde kendi kitabının imza günü haberini de gören Güleç eskileri yad etti.

Ziyaret sırasında duygu ve düşüncelerini dile getiren Güleç basının önemine vurgu yaparak 10 Çalışan Gazeteciler Gününü bayram olarak kutlanmasını arzu ettiğini dile getirdi.

Yerel basının önemine de vurgu yapan Güleç” basın çalışanlarının içinde bulundukları durumu çok iyi bildiklerini ve bu anlamda işlerini zorlukla ifa etmeye çalışan değerli basın mensuplarının her daim yanlarında olduklarını ifade etti.

GÜLEÇ sözlerinin devamında “Demokratik toplumları destekleyen bir güç olan basın mensubu tüm çalışanlarımıza haber alma özgürlüğümüzün teminatı oldukları için sendikam adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak gördüğümüz basınımızın yaşanan ekonomik krizden etkilendiğini görüyor duyuyoruz. Döviz kurundaki dalgalanmanın ve artan enflasyon baskısı altında ezilen işçinin, memurun, emeklinin, öğrencinin velhasıl tüm kesimlerin yaşadığı zorluklar ortada. Ekonomik krizin her sektöre etki ettiği gibi basın sektörü üzerinde de etkisini bir hayli hissettirdiği anlaşılmakta ve görülmektedir. Bu vesileyle basın çalışanlarımızın ekonomik koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini de bir kez daha ifade etmek isteriz.” dedi.

Basın özgürlüğünü ihlal edecek her türlü karar ve eylemin karşısında olduklarını ifade eden GÜLEÇ, yaptığı bu açıklamasında çalışan gazetecilere ayrı bir parantez açtığını belirterek “Gazetecilerin bizlere ulaştırmaya çalıştıkları haberleri birçok kez hangi şartlar ve zorluklar içinde bizlere ulaştırdığını bir şekilde görüyor ve duyuyoruz. Bilhassa yerelde yaşanan sorunların daha fazla olduğunun farkındayız. Bu kapsamda yerel basının desteklenmesi gerektiğini bir kez daha ifade etmek isteriz” dedi. Basın özgürlüğünün önemini vurgulayarak yerel basının önemine değinen Başkan GÜLEÇ yerelde gazetecilik yapmanın yereldeki sorunun çözümü adına önemli bir katkı sunduğunu ve bu kapsamda yereldeki tüm paydaşların yerelin sesi olan yerel gazete ve medya kuruluşlarına sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.

GÜLEÇ son olarak “Siz değerli gazetecilerimize bölgemizin sesi olduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi