MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İtfaiyenin yedi köpeği hayat kurtarıyor
Belediye
19 Nisan 2021 Pazartesi 18:02

İtfaiyenin yedi köpeği hayat kurtarıyor

İzmir İtfaiyesinin yedi arama kurtarma köpeği göçük altında kalan ya da kaybolan canlıları en kısa zamanda bulabilmek için eğitimlerini sürdürüyor. Yedi köpek 30 Ekim İzmir depreminin hemen ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarına da katılmıştı.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Şube Müdürlüğü'ne bağlı Köpekli Arama biriminde görev yapan İzci, Beti, Asil, Gece, Mars, Megi ve Cini, göçük altında kalan ya da kaybolan canlıları en kısa zamanda bulabilmek için eğitimlerini sürdürüyor. Köpekli Arama birimi 30 Ekim İzmir depremin hemen ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarına katılmış ve 22 Ocak 2020'de Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir İtfaiyesi'nin arama kurtarma ekibiyle bölgeye gitmişti.

Zorlu eğitimlerden geçen köpeklerin her türlü kayıp vakalarının ve depremin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirten Köpekli Arama Ekip Lideri İbrahim Yılmaz, “Özellikle çocuk, yaşlı veya Alzheimer hastası kişilerin ormanda, dağda kaybolduklarına yönelik ihbarlarda köpekler 20 kişinin yapacağı işi bazen çok daha kısa zamanda yapabiliyorlar. İnsan hayatı bizim için çok önemli. Kayıp bir insanı bulmak için zamanla yarışıyoruz. Böyle zamanlarda köpeklerimiz arama çalışmalarında işimizi kolaylaştırıyor” diye konuştu. 

“Köpeklerimiz bizim evlatlarımız”
Köpeklerin kendilerinin evlatları gibi olduğunu da kaydeden İbrahim Yılmaz, eğitim esnasında dikkat edilmesi gerekenleri de şu sözlerle anlattı: “Ormanlık alanda köpeği kaybetme riski çok yüksek. O nedenle buradaki eğitim sırasında köpeği çok iyi disiplin edebilmemiz lazım. Siz her çağırdığınızda gelmesi gerekiyor. Bunun için de belli teknikler lazım. Hayvanları sosyalleştirmek çok önemli. Çünkü doğada hayvan her şeyle karşılaşabiliyor.” 

“Köpekler bizim yaşam kaynağımız”
Köpek eğitmeni Mesut Karaboğa da arama kurtarma esnasında farklı duygular yaşadıklarını belirterek, “Bir insanı yaşama döndürmenin sevinci harika bir duygu. Köpeklerimiz çok eğitimliler. Yavruyken alınıp yetiştiriliyor. İnsan kokusuna alıştırılıyor. Köpekler bizim yaşam kaynağımız. Onlarla birlikte insan hayatına dokunuyoruz” diye konuştu.
Köpek eğitmeni Dinçer Bağrıyanık ise köpeklerle birlikte kayıp insanları aradıklarını söyleyerek, “İnsanlara yardım etmek, onları bulundukları zor durumdan çekip almak inanılmaz güzel bir duygu. Mutluluk verici. İnsanları yeniden hayata bağlıyorsunuz. Tarifi imkansız bir mutluluk” dedi. 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi