MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MENEMEN'DE ESKİ DOSTLAR
Güncel
10 Haziran 2015 Çarşamba 09:19

MENEMEN'DE ESKİ DOSTLAR

Yıl 1973 günümüzden 42 yıl önce Menemen'in köklü ailelerinden bağlantısı ve yakın akrabalık derecesi olan Samanyolu şarkısının unutulmaz sesi Berkant'ın ağabeyi, Bosut Ailesinin eniştesi Bülent Akgürgen'in İzmir Fuarı Manolya bahç

Serginin buluşturduğu isimler…

Davete; Menemen'in önde gelen ailelerinden merhum tuhafiyeci Halil Güçlü ve eşi Nermin Güçlü, Avukat Mediha Törün, sergi sahibinin eşi Mukaddes Akgürgen ile iki kızı, ilçenin nüveci çiftçilerinden Doğan Bosut ve eşi Güven Bosut, dönemin SSK doktoru Erol Gerçeker ve eşi Özden Gerçeker ile sergi sahibinin yakın dostları katılmıştı. Şarkıcı Berkant'ta eşi ile birlikte sergiye katılarak ağabeyini bu mutlu gününde yalnız bırakmamıştı.

Ulaşımda tren tercih edilirdi

Bu yağlı boya sergi ilçe dışında olduğundan İzmir'e ulaşımda o dönemlerde kullanılan ilçe merkezinden faytonla istasyona ulaşılmış ardından Menemen-Basmane arası çalışan banliyö treni binilmişti. O dönemde toplu gidecek yolcular için özel kompartımana sivil 50 kuruş öğrenci 25 kuruş ödeniyordu.

Kıyafetlere dikkat

Resimde görüldüğü gibi sergiye katılan zevatın kıyafetleri içerisinde özellikle erkeklerin şıklığı dikkat çekerdi. Takım elbise içine kol düğmesi takılı gömlek giyen erkeklerin özeni geçmişin ihtişamını yansıtırdı.

Nesli tükenen hayvanlardan mandalar

Menemen'den 2 saatte bir Basmane'ye hareket eden kara tren ile yolculuk yapanlar Ulucak köyünden geçerken tren yolu kenarındaki göletlerde manda sürülerine şahit olurlardı. Eminim ki bu anlattıklarım o yıllara yetişen kişilerin anılarını tazelemesine vesile olacak.

Güzelliklerin ve emeğin paylaşıldığı bu sergiyi biz de bugün sayfalarımızda sizlerle buluşturduk.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi