MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MENEMEN'DE FUTBOL'UN GEÇMİŞİ
Güncel
17 Haziran 2015 Çarşamba 09:44

MENEMEN'DE FUTBOL'UN GEÇMİŞİ

1978-79 yıllarında Menemen'deki futbol maçlarının panoramasına baktığımızda, ilçede pek çok aktiviteye ev sahipliği yapan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından ilçemiz merkez ve köylerindeki gençlerin boş zam

Menemenli Şehit Asker Talip Yener anısına 1979 yılında yani günümüzden 36 yıl önce anılan futbol turnuvası karnaval havası içinde geçmişti. Düzenlenen futbol turnuvasına yaklaşık 16 takım katıldı. Yapılan bu turnuva maçları o zamanlar bir sıçrama tahtası görevi görürdü. Gençler turnuva takımlarında oynamak ve yer almak için birbirleriyle yarışıyorlardı. Toprak zemin sahada top koşturan bu gençlerden maddi imkanlarla bir yere gelmiş veya profesyonelleşmiş futbolcular çıkardı.Maalesef o eski geçen günlerden eser yok şimdi. Bilgisayar oyunları yeni sporcuların çıkmasını önlüyor.

 Yine 36 yıl önceye dönersek şehit asker anısına düzenlenen Futbol Turnuvası Yanık köy takımının şampiyonluğu ile noktalanırken turnuva karşılaşmalarında Gol Kralı olan Özgen Ulu bir çift futbol ayakkabısı ile ödüllendirildi. Hayatta kalan bu futbolcular şimdi torun sahibi oldular.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi