MENÜ
İzmir 27°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MENEMEN’DE KALPLERİ ISITAN YARDIM
Belediye
9 Şubat 2023 Perşembe 14:31

MENEMEN’DE KALPLERİ ISITAN YARDIM

Menemen Belediyesi tarafından afet bölgesine gönderilmek üzere başlatılan yardım kampanyası kapsamında içerisinde yiyecek, giyecek, bebek bezi, bebek maması, tıbbi malzeme, çok sayıda ısıtıcı ve su bulunan 10 tır daha yola çıktı. Anne ve babalarıyla Menemen Halil Alkaya Pazaryerinde bulunan yardım toplama merkezine gelen çocukların gönderileri tüm ekibe duygu dolu anlar yaşattı. Menemenli Barlas, Elif, Ayşe, Furkan ve Yusuf, depremzede kardeşlerine battaniye, giysi, oyuncak ve kumbarasındaki paranın yanında mektup da gönderdi. Yardıma koşan, destek veren herkese teşekkürlerini ileten Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Tarihimizin en acı günlerini yaşadığımız bugünlerde afet bölgesine gidecek yardımlara Menemenli hemşehrilerimiz yoğun destek verdi, yardıma koştu. Şu ana kadar 16 tırı afet bölgesine göndermiş olduk. Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUR) ekibimiz de afet bölgesinde gece gündüz canla başla bir nefes, bir mucize için çalışıyor. Dua ediyor, dua bekliyoruz. Allah yardımlarını esirgemeyen herkesten razı olsun” dedi.   

Tüm ülkeyi yasa boğan, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen büyük felaket sonrası, Menemen’den deprem bölgesine başlatılan yardımlar çığ gibi büyüyor. Menemenlilerin yoğun desteği sayesinde toplanan 10 tır daha afet bölgesine gönderilmek üzere yola çıktı. Yardımların sürdüğü kampanya çerçevesinde toplanan yardım malzemeleri, Halil Alkaya Pazar Yeri ve Egekent 2 Kapalı Spor Salonu’nda toplama merkezine götürülmek üzere hazır hale getiriliyor. Yardımların sınıflandırılması ve uygun şekilde ambalajlanması çalışmalarında belediye çalışanları ile birlikte gönüllüler de görev alıyor.

“YÜREKTEN TEŞEKKÜRLER”
Menemenlilerin yardım için adeta birbirleriyle yarıştıkları ve yardıma koştuklarını anlatan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Yüreğimizi parçalayan büyük deprem felaketinin ardından vakit kaybetmeden başlattığımız yardım çağrısına hemşehrilerimiz büyük bir fedakârlıkla cevap vererek kısa sürede ciddi miktarda bir bağışı bizlere teslim ettiler. Bizler de ekiplerimizin yoğun çalışmalarıyla hazırladığımız ikinci yardım tırlarımızı yola çıkardık. 10 tır dolusu yardım malzemesini daha afet bölgesine gönderdik. 6 tırımız afet bölgesine ulaştı. Diğer tırlarımız da ulaşmak üzere. Kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve kıymetli hemşehrilerimizin yardımlarını depremzedelere ulaştırmak konusunda ciddi gayret ve özen gösteriyoruz. Yardımlar, hız kesmeden devam edecek. İrtibat noktalarında görevli olarak çalışan belediye personelimize, gönüllü olarak bulunan her meslek ve her yaştan hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Menemen Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyası kapsamında bu zamana kadar, 16 tır dolusu insani yardım malzemesi ve 2 mobil jeneratör aracı afet bölgesine gönderildi. 3 otobüs Menemen Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAKUR) de AFAD’ın Osmaniye’deki çalışmalarına katılıyor. 

KARDEŞLERİ ÜŞÜMESİN DİYE…
Halil Alkaya Pazar Yeri ve Egekent 2 Kapalı Spor Salonu’nda süren kampanyaya 7’den 77’ye herkes destek veriyor. Paketlenen yardım kolilerinde gıda ve giysilerin yanında kumbarasında biriktirdiği paralarını, elbiselerini ve oyuncaklarını gönderen çocukların hediyeleri dikkati çekti.

Menemen Belediyesi tarafından yürütülen yardım kampanyasına katılmak üzere Halil Akkaya Pazaryerine gelen Furkan, Yusuf ve isimli iki çocuk, annelerinden kumbaralarındaki paralar ile deprem bölgesinde kardeşlerini sıcak tutacak kıyafetleri gönderirken, Barlas ve Elif isimli iki çocuk ise en sevdiği oyuncakları afetzede kardeşlerine ulaştırmak üzere belediye yetkililerine teslim etti. Çocukların yazdığı duygu dolu mektupları da gören Belediye personeli gözyaşlarını tutamadı. 

“DUYGULAR MESAFE TANIMAZ”
Büyük küçük herkesin yardım etmek için seferber olduğunu sözlerine ekleyen Pehlivan; “Duyguların mesafesi yok, duaların zamanı ve şehri yok. İnanıyorum ki Allah gönülden ettiğimiz dualarımızı depremzedelerimize ulaştıracak, maddi yardımlarımızla varlığımızı hissettireceğiz. Menemenli çocuklarımızın yaptıkları hepimizi duygulandırdı. Biliyorsunuz çocuklar için sevdiği oyuncakları çok kıymetlidir. Kardeşlerinin yanında olmak için çocuklarımız oyuncaklarından vazgeçiyorlar, kumbaralarında biriktirdiklerini kardeşlerine gönderiyorlar. Bu güç bizi ayağa kaldıracak güçtür. Çocuklarımızın yüce gönülleri hepimize güç verdi. İşte bu dayanışma duygusu belki de bizim acılarımızı azaltıyor. Gönderilen mektuplarda ve eşyalara dokunduğumuz zaman minik bir kalbin olduğunu hissediyoruz. Emin olun bunlar ufak tefek şeyler değil. Türkiye'nin bir yerinde bir acı yaşandı mı bunu tüm Türkiye hissediyor. Bunu çocuklarımızda da görüyoruz. Menemen Belediyesi olarak çocuklarımızın gönderdiği bu emanetleri yerlerine ulaştıracağız. Yardım tırlarımız ve iş makinelerimiz dün akşam afet bölgesine doğru yola çıktı. İnşallah yardımlarımızı kazasız belasız afet bölgesine ulaştıracağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi