MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 MENEMEN SİZİNLE GURUR DUYUYOR Harmandalı Oyunu Menemen' e Birincilik Getirdi
Kültür-Sanat
15 Nisan 2015 Çarşamba 10:13

MENEMEN SİZİNLE GURUR DUYUYOR Harmandalı Oyunu Menemen' e Birincilik Getirdi

Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği'nin Minikler Halk Oyunları Zeybek Ekibi İzmir bölge birincisi oldu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonunca İzmir'in Bayraklı ilçesinde yapılan bölge birinciliğine; Menemen, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Balıkesir, İstanbul ve Ankara ilinden gelen 8 minik halk oyunu ekibi katıldı. Bayraklı Mustafa Kemal Atatürk Kapalı Salonu'nda yapılan yarışmalara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, katılan ekiplerin gösterilerine ayakta alkış tutarak destek verdiler.

İlçemizi temsil eden Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği'nin minik zeybek ekibindeki kızlar iskender boğazı-çatalçam oyunu ve erkeklerde ise harmandalı ve yörük ali zeybeği-süslü jandarma oyunlarıyla jüriden 88.60 puan alarak İzmir Bölge Birincisi ilan edildi. Ekibin velileri miniklerin şampiyon olarak açıklamasının ardından salonda renkli görüntüler oluştu. Bayraklı Belediye Başkanının elinden kupayı alan minik zeybek ekibi Menemen'in gururu oldu.

Minikler Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Temmuz ayı içerisinde İstanbul'da yapılacak olan Türkiye finallerine çok iyi hazırlanıyorlar. Ancak Türkiye finallerinde Menemen odaları ile esnafın desteğini bekliyorlar.

Haber: Mehmet COŞGUN

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi