MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Matematik Kavram Haritası Kitabı eTwinning Projesi Tamamladı
Güncel
8 Mayıs 2022 Pazar 16:03

Matematik Kavram Haritası Kitabı eTwinning Projesi Tamamladı

Menemen Cumhuriyet Ortaokulu, “Matematik Kavram Haritası Kitabı” eTwinning projesi kapsamında; çeşitli etkinlikler düzenleyerek, yapılan etkinlikler çerçevesinde kavramlar arası ilişkilerin daha net görülebileceği bir kaynak oluşturma işlemini başarılı bir şekilde tamamlandı.

Matematik öğretmeni Caner Zengin’in kuruculuğunu ve yürütücülüğünü yaptığı eTwinning projesinde kavram haritası, birbiri ile ilişkili kavramları ve bu kavramlar arasındaki bağlantıları bir şema üzerinde gösterme konuları tamamlandı.

Proje, kavram haritaları eğitimde kavram öğretimini kolaylaştırmak, öğrenmeyi anlamlandırmak ve zihinde kavramlar ile ilgili somut şemalar oluşturmak amacıyla başlatılmıştır. Ayrıca öğretimin her aşamasında kullanılabilen kavram haritaları, bir öğretim aracı olarak kullanılabildiği gibi ölçme değerlendirme aracı olarak da kullanılabilir.

Proje, liselere hazırlık sürecinde olan 8.sınıf öğrencilerinin öğrenme ortamlarını nasıl zenginleştirilebileceği, öğrenmenin kalıcı hale nasıl getirilebileceği fikriyle ortaya çıkmıştır.

Proje kapsamında 8.sınıf müfredatının tamamının kapsanacağı bir şekilde oluşturulan kavram haritaları ile kavram haritası kitabı hazırlanarak, kavramlar arası ilişkileri daha net görebileceğimiz bir kaynak oluşturmuş oldu.

Haber Erhan ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi