MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Memleket Partisi Menemen İlk Kongresini Gerçekleştirdi
Güncel
28 Temmuz 2021 Çarşamba 15:11

Memleket Partisi Menemen İlk Kongresini Gerçekleştirdi

Muharrem İnce tarafından kurulan ve 81 ilde yapılanmasını sürdüren Memleket Partisi, Menemen’de kurucu ilçe başkanı Berna Eyinç’in önderliğinde teşkilatlanmasını tamamladı. Dün ilk kongresini gerçekleştiren Memleket Partisi Menemen İlçe Başkanlığı’nda, kurucu başkan Berna Eyinç güven tazeledi.

Kongreye; Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nurdan Şahin Demirbağ, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Asuman Ali Güven, Serkan İleri, Memleket Partisi İl Başkanı Cüneyt Oğuz ve Yönetim Kurulu, Memleket Partisi Buca İlçe Başkanı Nizamettin Kalkan ve Yönetim Kurulu, Memleket Partisi Seferihisar İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz ve Yönetim Kurulu, Memleket Partisi Menderes İlçe Başkanı Abdurrahman Ergenay ve Yönetim Kurulu, Önceki Dönem Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz Karslı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Servet Yıldız, Oda Başkanları, Gaziler, Muhtarlar ve Parti Üyeleri katıldı.

Memleket Partisi Menemen İlçe olağan kurul toplantısı, Dün Menemen Belediye Düğün Salon’unda yapıldı. Kongre 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Verilen önergeyle divan başkanlığına Asuman Ali Güven, katip üyeliklere de Ömer Berk Gönençer ve İdil Aşkın seçildi.
Kongrede Açılış Konuşmasını yapan Memleket Partisi Menemen İlçe Başkanı Berna Eyinç “Partimiz Atatürk ilke ve devrimleri üzerine inşa edilmiş, hukukun üstünlüğünü, kuvvetler ayrılığını, eşitliği, özgürlüğü, emeği, toplumsal barışı, refahı, hakça bölüşümü, ekonomik kalkınmayı ve muasır medeniyet seviyesini hedefleyen çağdaş, cumhuriyetçi demokrat bir partidir.
Biz Nasıl Partiyiz?
Bizim Mustafa Kemal Atatürk ile sorunu olanlara sorunumuz var, bizim Atatürk’e, Atatürk diyemeyenlerle sorunumuz var, bizim terörü kınamayanlarla sorunumuz var, bizim siyaseti rant için yapanlarla sorunumuz var, bizim kadına ve çocuğa şiddet uygulayanlarla sorunumuz var, bizim din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapanlarla sorunumuz var. Partimizin felsefesi ve ideolojisi nettir. Türkiye’nin her yerinde aynı dili kullanacağız. Diyarbakır’da farklı, İzmir’de farklı konuşmayacağız. Atamızın bizlerle emaneti bu coğrafyada beraber yaşamanın yollarını bularak ülkemizin ve Cumhuriyetimizin yaşaması için mücadele edeceğiz. Hep beraber el ele geleceğe umutla bakacağız. Acımasızca ve hunharca ayrıştırılan toplumu yeniden birleştireceğiz. Siyasetin görevi toplumu ve bireyleri çatıştırmak, ayrıştırmak değil kardeşçe yaşamasını sağlamaktır. Partimiz, ülkemizin geleceğine ve Türkiye Siyasetine damga vuracaktır. Bunu hep birlikte başaracağız. Geleceğimizi geri alacağız. Siyaset iddia işidir. Biz bu ülkeyi tek başına yönetmek ve 50+1 için yola çıktık. Toplumu barıştırmak, birleştirmek için yola çıktık. Türkiye’ye umut olacağız. Önce Memleket diyoruz. Halktan yanayız, haktan yanayız. Çağdaş demokrat Türkiye’yi tekrar inşa etmekten yanayız.” şeklinde ifade etti.Seçimlerden, günümüze kadar geçmiş zamanı değerlendiren Memleket Partisi Menemen İlçe Kurucu Üyesi Tahir Şahin, Menemen’deki sosyal demokrat anlayışını 2024 seçimlerinde Menemen’e hep birlikte getireceklerini açıkladı.
Memleket Partisi’nin ilk kongresini yaparken ne kadar 20 yıllık siyasetçi olursanız olun, o heyecanın hala daha kendisinde var olduğunu dile getiren Şahin “Memleket Partisi’ni iyice gözden geçirdikten sonra gelip İl Başkanlık Binası’nda, Genel Başkan Sayın Muharrem İnce’ye onurla, gururla parti rozetimi taktırdım. Bismillah diyerek şimdide çalışmaya başlıyoruz. İnanmadığım hiçbir yola çıkmam. İlçe başkanım Berna hanımla birlikte bütün siyasi partilerden randevu istedik. Hiçbiri randevu veremedi. Ama biri vardı İyi parti Başkanı Yılmaz Karslı bize randevu verdi ve kendilerini ziyaret ettik. Bugün buraya da kendilerini davet ettik. Biz ısrarla siyasette nezaketi tesis edeceğiz. Memleket Partisi’nde en ufacık bir eksi görseydim bugün burada olmazdım. Bir kez daha belirtmek isterim. İnanmadığım hiçbir yola çıkmam. Sayın Genel Başkanım Muharrem İnce’ye ve Memleket Partisi’nin tüm fikirlerine, Atatürk’ün ilkelerini daha ileriye götürmek adına biz hazırız. Bu anlayışla bu memlekette siyaset yapmaya devam edeceğiz. İyi ki, biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Bu duygularla ben ‘Mevzu Menemen ise Teferruat’ diyordum, şimdi ‘Mevzu Memleket ise Gerisi Teferruat’ diyorum. Bugün bu sıcakta buraya gelen herkese saygılar sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Faaliyet Raporları ve Mali Hesap Raporları okundu.
Ardından seçime geçildi. Tek liste halinde girilen seçimde Memleket Partisi Menemen İlçe Başkanı Berna Eyinç oldu.

Berna Eyinç Başkanlığında Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;
Ceyda Anık, İdil Aşkın, Niyazi Esen, Emrah Gemlik, Hamide Kamaz, İsmet Karagüz, Selahattin Ok, Birgül Soytürk, Gürol Şahin, Ercan Şenel, Kazım Hürol Taklak, Özlem Topal, Saim Tucu, Şerif Tuğrul Tuna, Nurgül Uysal, Metin Uzunallı

Yedek Yönetim;
Ful Gönençer, Recep Ersoy, Aydan Niğdeli, Devrim Demirci, Ali Acarsoy, Fatma Kıran, Serhat Derebaşı, Berkant Güvenir

İl Delegeleri;
1 -  Ali Acarsoy
2 – İsmet Altıntaş
3 – Ceyda Anık
4 – Hakan Bulut
5 – Abdurrahman Demirci
6 – Niyazi Esen
7 - Berna Eyinç
8 – Mustafa Fıçıcı
9 – Emrah Gemlik
10 – Ömer Berk Gönençer
11 – Hamide Kamaz
12 – Şenol Köroğlu
13 – Önder Ok
14 – Emre Özyılmaz
15 – Nihat Mert Sabancı
16 – Birgül Soytürk
17 – Tahir Şahin
18 – Kazım Hürol Taklak
19 – Şerif Tuğrul Tuna
20 – Nurgül Uysal
21 – Metin Uzunallı
22 – Sevgi Yazılıtaş

Haber Gökay ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi