MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen´e Devlet Üniversitesi
Siyaset
5 Ağustos 2016 Cuma 08:00

Menemen´e Devlet Üniversitesi

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülke genelinde yaşanan birlik havası, Menemen Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis toplantısına da yansıdı. Belediyeye ait Seyrek Şubesi Hizmet Binasının 2013 yılında meclis kararıyla eğitim amaçlı Ged

Menemen´e Devlet Üniversitesi

Menemen Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı geçtiğimiz pazartesi gerçekleştirildi. AKP İlçe Başkanı Mithat Çetin ve CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak da grupların başında meclis toplantısında yer aldı.

Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ile başladı. Her zaman olduğu gibi gündem maddelerine geçilmeden önce Başkan Tahir Şahin geçen süreçte yaşanan olayları ve önemli günleri aktardı. Gruplar adına da söz alınarak 15 Temmuz darbe girişimi konusunda görüş belirtildi.

Gündemin ikinci maddesinde geçmiş tutanak özetinin okunması ve kabulü oyçokluğu ile kabul edildi.

Türkelli´ye mezarlık

Gündemin üçüncü maddesi olan Başkanlıktan verilecek önergelerin a şıkkında, mülkiyeti Menemen Belediyesine ait ilçemiz Türkelli Mahallesi 517 parselde kayıtlı taşınmazın mezarlık alanı olarak kullanılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na tahsis edilmesi talebi, müzekkerenin geldiği şekliyle oybirliği ile meclisten geçti.    

?Devlet üniversitesini kazandık?

b şıkkında: Menemen Belediyesi Meclisi´nin 02.10.2013 tarihli toplantısında alınan 57 no´lu meclis kararıyla mülkiyeti Menemen Belediyesine ait Seyrek Şubesi Hizmet Binasının eğitim-öğretim amaçlı kullanılmak üzere bedelsiz olarak 25 yıl süre ile Gediz Üniversitesine tahsis edilmesiyle ilgili olarak yapılan işlemin iptal edilmesi müzekkeresi görüşüldü. OHAL uygulaması kapsamında KHK ile Gediz Üniversitesi´nin kapanmasından dolayı hukuki olarak bu karar meclise geldi. Tahsisin kaldırılmasına müzekkerenin geldiği şekli ile oybirliği ile karar verildi. Başkan Şahin söz alarak, ?Siyasiler olarak Menemen´e devlet üniversitesi getirmeyi beceremedik ama bu şekilde devlet üniversitesini kazandık? dedi.

Şifa Üniversitesi de iptal

c şıkkında ise: Yahşelli Köyü İhtiyar Heyeti´nin 08.10.2012 tarih ve 2012/09 sayılı kararı ile Yahşelli Köyü 935 parsel üzerindeki kullanım intifa hakkının ½ oranında Şifa Üniversitesi lehine verilmesiyle ilgili olarak yapılan işlemin iptal edilmesi müzekkeresi okundu.

Bu konu hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Şahin, ?Köy tüzel kişiliği tarafından ½  hissesi Şifa Üniversitesine verilmiş, ½  hissesi de THK üniversitesine verilmiş. 6 ay önce şahsımın bir girişimi oldu, THK üniversitesine karar çıkartarak tapuyu alma noktasında olduğumuzu belirteyim. Şifa Üniversitesinden de yine 3 ay önce böyle bir talebim olmuştu.  Sanki bilmiş gibi. Şifa Üniversitesinden ret, THK´dan olumlu cevap gelmişti? diye ifade etti.

Başka görüş belirten çıkmayınca müzekkere geldiği şekli ile oybirliği ile meclisten geçti.

Gündemin 4. maddesinde komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. İmar komisyon raporları eksik evrak nedeniyle komisyondan geldiği şekli ile (red) oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. maddesinde ise, üyeler tarafından verilecek önergelere başkanlık divanının 3 ilave gündem maddesi eklendi ve okundu. Önce müzekkereler gündeme alınması için oylandı.

İlave Gündem 1: Mülkiyeti Menemen Belediyesine ait ilçemiz Seyrek Mahallesi tapunun 860 ada 1 parsel, 148 ada 7 parsel, 149 ada 7-8 parsel, 838 ada 8-9 parsel, 842 ada 1 parsel ve 855 ada 2 parseldeki arsa vasfındaki taşınmazlar üzerine 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddesi gereğince kat karşılığı inşaat yapılması ve daha sonra kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılması, kat irtifakı kurulması, inşaat sözleşmesi sonucu müteahhit firmaya kalan bölümlerin satılması için 5393 Sayılı Belediye Kanununun 38. Maddesi hükmü gereğince Belediye Başkanı Tahir Şahin´e yetki verilmesi imar ve hukuk komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.

İlave Gündem 2: İlçemiz İsmet İnönü Mahallesi´nde bulunan Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ?Gölpark Menemen´ içerisinde faaliyete geçecek olan Hayvanat Bahçesinin giriş ücretinin belirlenmesi plan ve bütçe komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.

Eylül ayında da meclise devam

İlave Günden 3: Eylül meclisinin tatil kararı iptal edildi.

Gündemin dilek ve temenniler bölümünde söz alan çıkmadı.

Bir sonraki meclisin 1 Eylül 2016 Perşembe günü saat 18.00´de yapılmasına karar verildi.

Haber: S. Derya BOSUT

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi