MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen Belediyesi´nde sendikasız işçi kalmadı
Siyaset
22 Nisan 2016 Cuma 08:00

Menemen Belediyesi´nde sendikasız işçi kalmadı

İki yıl aradan sonra Belediye İş Sendikası ve Tüm-Bel-Sen ile yeniden toplu iş sözleşmesine imza atan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 1999 yılından bugüne görev yaptığı Menemen Belediyesi´nde tek bir sendikasız işçi dahi bır

Menemen Belediyesi´nde sendikasız işçi kalmadı

İki yıl aradan sonra Belediye İş Sendikası ve Tüm-Bel-Sen ile yeniden toplu iş sözleşmesine imza atan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 1999 yılından bugüne görev yaptığı Menemen Belediyesi´nde tek bir sendikasız işçi dahi bırakmadı. İzmir´de memur sendikası ile sözleşme imzalayan ilk Belediye Başkanı olan Tahir Şahin, memur ve işçi sendikası temsilcileriyle birlikte toplu iş sözleşmesine imza atarak bir ilke daha imza attı.

         Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri´nde gerçekleştirilen birlik ve beraberlik yemeğine; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin, Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Genel Başkanı Ömer Salih Erol, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye bürokratları ve çalışanları katıldı. Belediye´de çalışan işçi ve memurların eşleriyle birlikte katıldığı gece, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

            1999 yılından bugüne görev yapan İzmir´in kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er ile 8. kez, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Ömer Salih Erol ile 6. kez toplu iş sözleşmesi imzaladı.

         Belediye İş Sendikası ile 3 yıllık, Tüm-Bel-Sen ile 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Böylece Menemen Belediyesi´nde çalışan 67 memurun 850 TL olan sosyal destek tazminatı ilk 1 yıl için 1000 TL´ye çıkarıldı. Yine memurların sosyal haklarına ilk yıl için %10, ikinci yıl içinse %7 oranında zam uygulandı. Belediye´de çalışan işçilere ise ilk 6 ay için 200 TL, ikinci 6 ayda ise 150 TL zam uygulandı. Yine işçilere ikinci ve üçüncü yıllar için %5 oranında zam uygulandı.  Toplu iş sözleşmesi kapsamında 185 işçi de sendikalı oldu. Böylelikle Menemen Belediyesi´nde sendikasız işçi kalmadı.

         Menemen´de ilkler gerçekleşiyor?

         Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin,  İzmir´de memur sendikası ile sözleşme imzalayan ilk Belediye´nin Menemen Belediyesi olduğuna dikkat çekerek;?Memur ve işçi statüsünde çalışan kardeşlerimle ilk defa birlikte sözleşmeyi yapan yine biziz. Bu ailede bir hikmet var. Aile birliği böyle bir şey. 38 kişiyi sendikalı yapmışız, 53 kişi daha sendikalı oluyor, ardından 94 kişi daha Meta-Su Şirketinden gelenler dahil hepsi Belediye Ailesinin Belediye işçisi statüsüne girerek, herkes sendikalı oluyor?diye konuştu.

          ?Yaşasın Emek?

         1999 yılında göreve geldiğinde maaşların 1 yıl, ikramiyelerin ise 17 ay geriden geldiğini hatırlatan Başkan Şahin konuşmasına şöyle devam etti; ?Bütün zorlukları, o günkü Belediye Ailesi içerisinde ve Menemen´de yaşayan vatandaşlarımızla birlikte aşacağız dedik ve aştık bugünlere geldik. O günden bugüne emeği geçen tüm Belediye Meclis Üyelerime, Parti İlçe Başkanlarıma, o gün çalışıp da bugün aramızda olmayan 250 emekli işçi kardeşime, emekçi kardeşime ne kadar teşekkür etsem azdır. Belki kendileri burada yok ama emekleri burada, kendileri burada, ruhları burada. ?Yasasın emek´ diyoruz hep birlikte. Hz. Ömer´in güzel bir cümlesi var. ´Dost insanlar iyi günde ziynet verir, dost insanlar kötü günde kuvvet verir´ demiş. Siz benim bütün kötü günlerimde hep kuvvet verdiniz, iyi günlerimde hep ziynet verdiniz. Hepinizden Allah razı olsun.?           

         ?Bir tane taşeron işçi olmadı, olmayacak da??

         66 milyonluk bütçesi bulunan Menemen Belediyesi´nin, kimsenin desteğini almadan, 40 milyon liralık Fuar Menemen yada Menemen Göl Park adıyla Mayıs ayı sonunda hizmete geçirilecek rekreasyon alanını inşa ettiğini açıklayan Başkan Tahir Şahin;"Biz hepimiz bu ülkeyi ve bu ilçeyi çok seviyoruz. Menemenli hemşerilerimiz bize bu görevi vermiş, en iyisini hep birlikte yapacağız. Kimseden delikli kuruş almadan o bölgeye, İzmir´e, Ege´ye yeni bir alan kazandırmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz, hepinize helal olsun. Türkiye´nin taşeron işçi statüsünde olmayan tek Belediye Menemen Belediyesi´dir. Bir tane taşeron işçi olmadı, olmayacak da"diye konuştu.

         ?Emeğe saygıyı gelin de Menemen Belediye Başkanı´ndan öğrenin??

         Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, mevcut hükümetin işçinin, emekçinin hakkını savunmadığını ifade ederek; ?Bu hükümetin hiç kimseye kadro vermesi gibi bir şey söz konusu değil. Çünkü bu hükümet, ortaçağda yaşanan ve bizim kölelik sitemi dediğimiz sisteme vatandaşını layık görüyor. Menemen Belediyesi çalışanlarının kadrosu, hükümetin vereceği kadrodan daha güçlüdür, daha kuvvetlidir. Menemen Belediyesi çalışanları, Menemen Belediye Başkanı sayın Tahir Şahin´in güvencesindedir. Bundan daha büyük kadro yoktur. Siz alın o kadrolarınızı başınıza çalın. Bizim sizin vereceğiniz o kadrolara ihtiyacımız yok. Bizim kadromuz var. Siz çıkıp televizyonlarda, taşeron işçiliğini kaldıracağız sloganlarını kullanırken, Menemen Belediyesi´nde taşeron sınırlarından bile geçmedi. İşte demokrat anlayışı, emeğe saygıyı gelin de Menemen Belediye Başkanı´ndan öğrenin?dedi.

         Emek adına, Menemen Belediyesi çalışanları adına Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´e teşekkür eden Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ise konuşmasında, kamu çalışanlarının iş güvencesinin yok edilmek istendiğine dikkat çekerek; ?Bugün burada nasıl bir aile gibi bir olduysak, yarın alanlarda yine bir olmak zorundayız. Çünkü geleceğimizi çalmak, iş güvencemizi yok etmek istiyorlar. Bana müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Ümit ediyorum ki bu toplu sözleşme hem sendikal mücadelemize ışık tutacak, hem de burada bütün çalışma arkadaşlarımı mutlu edecektir? dedi.

         Çekilişte 3 işçi tatil kazandı

         Toplu iş sözleşmesi imza töreni ardından Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Belediye Başkanı Tahir Şahin´e teşekkür plaketi sundu. Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er´in Başkan Şahin´e hediyesi ise Atatürk resmi oldu. Hediye takdiminin ardından Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 10. yıl marşı eşliğinde pasta kestiler.

         İzmirli sanatçı Mine Yavuz´un seslendirdiği şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenen Menemen Belediyesi çalışanlarından 3 işçi, yapılan çekilişle Fethiye´de ailesiyle birlikte 3 gün tatil yapma imkanı buldu.

Haber: Ali Rıza KEMER

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi