MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen Darbeye Karşı
Siyaset
22 Temmuz 2016 Cuma 08:00

Menemen Darbeye Karşı

15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek için Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit´in de katımıyla ilçemizdeki meslek odaları ve siyasi partilerin temsilcileri Menemen Ticaret Odası´nda bir araya geldi.

Menemen Darbeye Karşı Birlik Oldu

15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek için Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit´in de katımıyla ilçemizdeki meslek odaları ve siyasi partilerin temsilcileri Menemen Ticaret Odası´nda bir araya geldi.

15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek için Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit´in de katımıyla ilçemizdeki meslek odaları ve siyasi partilerin temsilcileri 19 temmuz salı günü saat 17.00´de Menemen Ticaret Odası´nda bir araya geldi.

Meslek odalarının şu anki dönem başkanlığını yürütmesi nedeniyle Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ev sahipliği yaptı. Toplantıya; Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, AKP İlçe Başkanı Mithat Çetin ile Kadın Kolları Başkanı Hülya Özenoğlu, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Saadet Partisi İlçe Başkanı Servet Yıldız, Vatan Partisi İlçe Başkanı Mehtap Tanyeri ve siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri, Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, Esnaflar Odası Mesut Damar, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Kurt, Sanatkarlar Odası Başkanı Can Kahvecioğlu katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, ?Bugün bankaların ve işyerlerinin kapalı olduğu bir gün olabilirdi. Demokrasi, özgürlük yoksa hiçbir şey yok. Halkımızın sağduyusuna, özellikle askerimize, polisimize, meclise ve siyasi partilerimizin genel başkanlarına minnet borçluyuz. Birlik beraberliğimizi göstermek için bugün burada bir araya geldik. Katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu

AKP İlçe Başkanı Mithat Çetin, ?Öncelikle cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan devlet başkanı olarak CNN´e bağlandığında ölümüne, ölümüne, ölümüne diyerek vatandaşlara çağrı yaptı ve bu darbeyi durdurun dedi. Tankın önüne geçen, aymaz insanların önüne geçen vatandaşların hepsine çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu tankların önüne geçen insanlar olmasaydı bugün Türkiye´de başka şartlarda yaşıyorduk. Belki 50 sene geriye götürecek bir girişimdi bu. Halkımızın sağduyusu ve milletimizin birlik ve beraberliği bu sahtekarların girişimini önlemiş oldu. Ama şu anda tamda rahat değiliz. Milletimizin teyakkuz halinde olmasını istiyoruz. Cuma gecesi o kirli ellerin uzandığı gecede de dediğim gibi bu bir milli davadır, devletimizin ve hükümetimizin geleceğidir. O meydan o gece tarihi bir gece yaşadı. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. Bunu gösteren milletime bu konuda teşekkür etmek istiyorum. Yüzde elli oyla seçilen bir devlet başkanını yıkmaya çalıştılar. Demokrasinin sesini, hukuk ve adaleti bastıramayacaklar. Türk milleti olarak saflarımızı daha da sıklaştırmalıyız. Hele ki devletin birliği ve bekası söz konusu ise. Bu hain şebeke ülkenin gündeminden çıkarılacak buna herkes emin olsun. Dünya var oldukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır? dedi.

CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, ?Öncelikle şehitlerimize rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz akşamı yapılan darbe, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun o geceki açıklamasıyla lanetlenmiştir. CHP hem askeri hem sivil darbelere karşıdır. Çünkü darbelerden en büyük cezayı CHP görmüştür. İl ve ilçe başkanlarımız hapis yatmış ve partilerimiz kapanmıştır. Biz darbelere karşıyız. İnşallah bu millet bundan sonra darbeler görmez. Mutlu, mesut, müreffeh bir şekilde yaşar. İnsanlarımız ve ülkemiz zarar görmez? diye konuştu.

Vatan Partisi İlçe Başkanı Mehtap Tanyeri ise, ?15 Temmuz´da yapılan kalkışma Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılmıştır. Bu kalkışmayı önlemenin tek yolu halkın meydanlara çıkıp cumhuriyeti, laikliği, demokrasiyi savunmaktır. Bununla ilgili yapılan çalışmalarda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başta olmak üzere bütün teşkilatımız AK Parti´nin yanındadır. Ordu, millet, halk el ele geniş bir cephe kurmak,  demokraside birleşmek zorundayız.? dedi.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Servet Yıldız da, ?Öncelikle devletimize, hükümetimize ve askeriyemize yapılan bu müdahale gecesi Genel Başkanımız Mustafa Kamalak´ın yaptığı açıklamayla tüm teşkilatlarımız adına bu darbeyi kınamıştır. Hükümetimizin yanında olmanın elzem olduğunu ifade etmiştir. Ben de buradan bunu size ifade etmek isterim. Paralel unsurları veya şer güçleri tek başına ifade etmek bizce sınırlı kalır. Bunları biraz daha genişletelim dersek Londra´yı, Washington´u ve Tel Aviv´i de bunun içine katmak zorundayız. Yoksa eksik kalır? ifadesini kullandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Kurt, ?Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Hükümetimizin yanındayız? diyerek darbelerde yaşadığı bir anısını paylaştı ve ?Allah bir daha bize darbeleri göstermesin. Şu parti bu parti değil bu millet meselesidir? dedi.

Esnaflar Odası Mesut Damar, ?Gerçekten üzücü bir olay yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti devletine böylesi hunharca saldırmak hepimizin ayıbıdır. Öncelikle kesinlikle üzerine basarak kınıyorum. Biz bir bütünüz. Siyaset yaparız ama sonuçta bir oluruz. Bu birlik ve beraberliğimizi de 15 Temmuz akşamı gösterdik. Gururlandım. 7´den 77´ye herkesi tebrik ediyorum. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz diyorum? şeklinde ifade etti.

Sanatkarlar Odası Başkanı Can Kahvecioğlu da, ?15 Temmuz´da yapılan bu hareket Türkiye Cumhuriyetine ve devletine yönelik yapılmış ve tabii ki burada yaşayan tüm fertlere karşı yapılmış bir şeydir. Bunun başarılı olmaması bizleri çok sevindirdi. En az 50 sene geriye götürecek bir hareketti. Özgürlükler, ekonomi, birlik ve beraberlik hepsi sıfır olacaktı. Bu yolda şehit olanlara Allah´tan rahmet diliyoruz. Görevleri başında olanlara da Allah güç, kuvvet versin. Şiddetle kınıyoruz. Allah bizlere bir daha böyle kötü günler göstermesin? dedi.

AKP Kadın Kolları Başkanı Hülya Özenoğlu, ?Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halkımız da gereken şeyi yapmıştır. Özellikle kadınlarımız alanları dolduranların çoğunluğunu oluşturmuştur. Çok şükür bu darbe girişiminden bu şekilde kurtulduk. Ama henüz geçmedi. Alanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız tamam bitmiştir diyene kadar da bu nöbetimiz devam edecektir? diye ifade etti.

CHP Gençlik Kolları yöneticisi ve Menemen Ticaret Odası TOBB genç girişimciler üyesi Sebahattin İpektepe ise, ?Bu elim olay bizlerin 80´lerde görmediği ama sizlerin hepinizin o günlerde yaşadığı bir olaydı.  Ülke ve siyasi partiler iyi bir birliktelik sergiledi. Halkta şu an demokrasiye sahip çıkıyor. Demokrasi bu ülke için olmazsa olmaz bir kavram. İnşallah birlik ve beraberliğimiz bozulmaz diye düşünüyorum? dedi.

Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Azgın, ?Burada yapılan olaylara baktığımız zaman resmen bir terörizm. Bunu yapanlar insan değil. Şehitler arasında darbeden habersiz ölen insan da var. Böyle bir durum yaşadığımız süreç. Ben burada renk, dil, din, ırk, parti ayırmaksızın bu işe tepki koyan herkese Türkiye Cumhuriyeti olarak teşekkür ediyorum Ekonomiye ve devlete darbe, hiç dikkatinizi çekti mi doğudan hiçbir haber gelmiyor. Bu iş bin nasihatten, bir musibet işine döndü? şeklinde konuştu.

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Akparlak, ?Beni en üzen nokta milletin vergileri ile alınan silahlar, helikopterler ve uçaklar ile bu kendini bilmez insanlar katliam yapmak istediler. Şiddetle kınıyorum ben de. Görüşümüz ne olursa olsun yolumuzu aynı yola vuralım? dedi.

Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit de, ?Ne yazık ki 15 Temmuz akşamı paralel ihanet çetesi yurtdışı işbirlikçileri ile beraber milletimizin varlığına kastetmiştir. Vatanımızın ve milletimizin birçok manevi değerini tahrip etmişlerdir. Millete karşı yapılan bir darbedir bu. Gerçekten büyük bir tehlikenin eşiğinden döndüğümüzü gördük. Diğer taraftan da bu milletin ne kadar büyük olduğunu gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın manevi şahsiyetinde birleşerek halkımız bu darbeye karşı gelmiştir. Bu durum birlik ve beraberliğimizin göstergesidir. Gerçekten büyük bir milletiz. Darbeyi planlayanlar bunu bilmiyordu bence. Umarım herkes için de bu bir ders olsun, başlangıç olsun. Çok çalışmamız lazım. Eğitime önem vermemiz lazım. Fert olmak çok önemli. Varlığını bir başkasına bağlarsan olacak olan bu işte. O zaman da o adam seni istediği gibi kullanır. Bunu çocuklarımıza çok iyi anlatmamız lazım. Bu coğrafyanın çok çetin bir coğrafya olduğunu da unutmamalıyız. 1071´den bu tarafa sürekli vatan yapmak için şehit veriyoruz? şeklinde konuştu. 

Haber: S. Derya BOSUT

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi