MENÜ
İzmir 28°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen Tariş, Üzüm alımlarına başladı
Güncel
5 Eylül 2014 Cuma 09:33

Menemen Tariş, Üzüm alımlarına başladı

Menemenli üzüm üreticisi çiftçiler ve Tariş üzüm ortağı olan müstahsiller 1 yılın emeği olan 2014 yılı kurutmalık üzümünü Menemen Tarım satış Kooperatifi (Tariş)'e teslim etmeye başladı. Alımlar Salı-Perşembe ve Cumartesi gü

Ege Bölgesi’nin en büyük tarım kuruluşları arasında bulunan Tariş, 2014 yılı mahsulü olan çekirdeksiz kuru üzüm alımlarını başlattı.

2 Eylül Salı günü alımlara başlayan Tariş’in önünde üreticilerin uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Ürünlerini teslim eden üreticilere avans çeki verileceği öğrenildi.

Üzümler nasıl bir işlemden geçiyor?

Traktör römorklarında Tariş’e getirilen üzümler, kooperatifim eksperi tarafından kalite kontrol işleminden geçiriliyor. Kalitesi tespit edilen kuru üzümler numaralandırılarak tartıya alınıyor. Burada ağırlığı ölçülen ürünler, kooperatifin depolarına götürülüyor. Depolanan üzümler daha sonra Tariş’in Alaşehir’de bulunan tesislerine götürülerek burada ihracata hazır hale getirilerek paketleniyor.

Üreticinin yüzü gülecek mi?

Ürünlerini Tariş’e teslim eden üzüm üreticileri, bu yıl mazot, gübre, ilaç ve işçilik gibi maliyetlerin çok yüksek olduğunu belirterek, “İnşallah bu yüksek girdi fiyatlarını karşılayacak bir fiyat gelir Tariş’ten. Böylece bizlerin yüzü güler” şeklinde konuştu.

Haber: Ali Rıza Kemer

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi