MENÜ
İzmir 16°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen’de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı
Belediye
15 Temmuz 2021 Perşembe 16:52

Menemen’de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün beşinci yıl dönümü nedeniyle Yıldıztepe’deki şehitlikte anma töreni düzenlendi.

Törene İlçe Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Fatih Oğuz, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Gündoğdu, Siyasi Partilerin Başkan ve Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşların Başkan ve Yöneticileri, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve Yöneticileri, İlçe Müftüsü, Okul Müdürleri, Gaziler, Şehit Yakınları, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende 15 Temmuz Şehitleri minnetle anıldı.
“Allah Milletimize Bir Daha Böyle Karanlık Günler Yaşatmasın”
Törende duygu ve düşüncelerini dile getiren Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan “Türkiye’nin Demokrasi tarihi için milat olan 15 Temmuz’un beşinci yılını idrak ediyoruz. 251 vatandaşımızın şehit, 2193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece Türk Milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler sinsilesine bir yenisi daha katılmıştır. 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen eli kanlı FETÖ militanlarının menfur darbe girişimi kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve dirayetinde, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin destansı direnişiyle bertaraf edilmiştir. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımından uzak bir kenetlenme örneğini yüzyıllardır bu topraklarda sergileyen aziz milletimizin, ülkemize yöneltilen saldırılara karşı tek yürek ve tek vücut olduğunu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Kurtuluş Savaşı’nda sergilediği gibi 15 Temmuz gecesi de ortaya koymuştur. Bundan sonra yapılacak iş, bir yandan milli iradenin tek söz sahibi olduğu demokrasimizi yükseltirken öte yandan 15 Temmuz’u unutturmamak, yaşananları, çıkarttığımız dersleri gelecek nesillere harfiyen aktarmaktır. Ne o gece milletimize karşı yapılan ihaneti unutacağız ne de milletimizin, devletine ve demokrasiye sahip çıkmak için yazdığı destanı unutacağız. 15 Temmuz gecesi o hayasız akını durdurmak için iman dolu göğsünü siper eden şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Allah aziz milletimize bir daha böyle karanlık günler yaşatmasın.” dedi.
“Hangi Çılgın Bana Zincir Vuracakmış Şaşarım”
Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz “15 Temmuz hain kalkışma girişimi esnasında gözlerini kırpmadan, canlarını hiçe sayan, vatanın birliğini aziz bayrağımızın şerefini çiğnetmemek uğruna şehit olan 251 vatan evladını minnet ve şükranla yad ediyorum. O karanlık günde gözleri, kalpleri, vicdanları kararmış birtakım hainlerin tarihin şafağından beri var olan mukaddes yurdumuza kast etme küstahlığına, bu milletin güneş yüzlü evlatları onları tarihin kara sayfalarına gömmek suretiyle nihayete erdirmişlerdir. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım nidasıyla zalimlerin topuna, tüfeğine göğsünü siper eden bu kahraman millet sevindirmedi, güldürmedi dünden bugüne, bugünden yarına var olan ezeli ve ebedi düşmanlarını. 15 Temmuz direnişi tüm dünyaya askeriyle, polisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla top yekûn bir milletin kollarını adeta makas gibi açarak durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak diyerek büyük itirazını yapmıştır. Devlete kast eden bedbahtların uğradıkları bu son hüsrandır. Milletimiz o gün devletiyle meydanlarda verdiği mücadelenin bugün haklı gururunu yaşamaktadır. Milletimiz tüm fikir ayrılıklarını gönlünün kasasından söküp atmak suretiyle toplu atan yürekleri topların tüfeklerin susturamayacağını bir kez daha anlamak istemeyen karanlık kafalara adeta kazımıştır. Çok kıymetli Menemenliler 15 Temmuz’da yapılmak istenen devleti ele geçirmek suretiyle Türkiye’nin doğusundan Kıbrıs’a kadar uzanan coğrafyada bize ait olanı FETÖ hainini bir maşa misali kullanmak suretiyle adeta bedenin bir uzvunu bedenden koparma emeliydi. Biz bugün bu hainliği tefekkür ediyor, bir musibet bin nasihatten evladır anlayışıyla bir daha devletimize kast edilmemesi için nasıl ve ne yapılması gerekiyorsa onun azmi ve uğraşı içerisinde olmak durumundayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti milletiyle verdiği bu mücadeleyi her daim her türlü haine ve hainliğe karşı verme kudretine sahiptir. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anarken Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu vatanı bizlere emanet eden diğer tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından din görevlisi Ahmet Bayındır tarafından kuranı kerim tilaveti okundu. İlçe Müftüsü Mehmet Seven’in ettiği duanın ardından şehit mezarları ziyaret edilerek kırmızı karanfiller bırakıldı.

Yıldıztepe’deki şehitlikte yapılan anma töreninin ardından Menemen Cumhuriyet Meydan’ında devam eden programda, lokma hayrı yapıldı, resim sergisi gezildi.

Haber Gökay ÖZALP

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi