MENÜ
İzmir 24°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemenli Çiftçiden ‘Tarım Müzesi'
Yaşam
4 Şubat 2015 Çarşamba 09:51

Menemenli Çiftçiden ‘Tarım Müzesi'

Menemen'e bağlı Günerli köyü yolu üzerinde çiftçilikle uğraşan Şeref Yılmaz yaklaşık 50 yıldır kullandığı tarım araç ve gereçlerini kullanabilir halde muhafaza etmeye devam ediyor. Yılmaz'ın araç ve gereçlerini sakladığı depo

1960 yılından bu yana çiftçilikle uğraşan Şeref Yılmaz o gününden bu güne kadar kullandığı tüm araç ve gereçlerinin bakımlarını yaparak özenle saklıyor.

1973, 1979 ve 1994 model 3 traktör halen çalışır vaziyette ve her gün kullanılıyor. Yine toprak işlemesinde kullanılan ızgaralar, gübre savurma ve ilaç atma makineleri, minzer, rotin ve kükürt atma makineleri görenlere adeta nostaljik bir hava yaşatıyor.

“Hepsi bakımla ilgili”

Nüveci çiftçilerden Şerif Yılmaz, araçlarının ve takımlarının bakımını günü gününe yaptığını, böylece bu alet – edevatı yıllarca kullanabildiğini ifade ederek, “Çalışıp, kazandım ve aldım. Her gün kullandığım bu araç ve gereklerimin bakımlarını hiç aksatmadan yapıyorum. Böylece uzun yıllar boyunca kullanıyorum. 1973 model Massey - Ferguson traktörüm halen işler vaziyette ve tarlalarımı sürüyorum. Bunların hepsi bakımla ilgili. Bu traktörüme karşılık 2015 model traktör teklif eden var. Fakat ben satmıyorum” diye ifade etti.

Haber: Ali Rıza Kemer – M. Hulusi Yılmaz

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi