MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen´den 42 Kişi Hacca Gidecek
Yaşam
19 Ağustos 2015 Çarşamba 08:00

Menemen´den 42 Kişi Hacca Gidecek

Menemen´de hacı adayları için ilk kafilenin 5 Eylül tarihinde yola çıkacağı belirtildi. Hacı adayları yola çıkmadan önce helallik almaya başladılar.

Hacı ibadeti için heyecanlı geri sayım başladı. İlk kafile, Ağustos ayı sonu Eylül ayı başlarında kutsal topraklara doğru yola çıkacak.

Hacı adaylarının daha rahat ibadet etmeleri için hizmet veren Menemen İlçe Müftülüğü, hac öncesi eğitim semineri verdi. Menemen İlçe Müftüsü İsa Solmaz başkanlığında, bu yılki hacı adayları için müftülük konferans salonunda hac semineri düzenlendi. Seminere merkez ve köylerden 42 hacı adayı katıldı.

İlçe Müftüsü İsa Solmaz, Allah resulü´nün  (s.a.s) haccı benden öğrenin buyurduğunu kaydederek, ayrıca Arafat´taki en önemli şeyin dua olduğunu ifade etti. Oradaki vaktin sohbete değil duaya ayrılması gerektiğini dile getirdi. Haccın sünnetleri, farzlarının bulunduğunu söyleyen Solmaz, seminere katılan hacılara hazırlıklı gidilmesi ve helallik alınması gerektiğini de hatırlattı.

6 yıldır hacca gitmeyi bekleyen Menemenli hacı adayı emekli öğretmen İbrahim Özçalışkan (65) bu yıl Menemen´den hacca gidecekler arasında yer alıyor. Kendisini ziyaretimizde Özçalışkan, ?Allah borcu olmayana nasip etsin. Tarla satıp veya borcunu ödemeden gidilmesi bence çok yanlış. Kul hakkı olmamalı? hususlarına dikkat çekti.

Haber: Mehmet COŞGUN

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi