MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
?Menemen´in Sıkıntısı ?Dal-Geç´le Çözülür?
Siyaset
4 Kasım 2016 Cuma 08:00

?Menemen´in Sıkıntısı ?Dal-Geç´le Çözülür?

Kasım Ayı Meclis Toplantısında, ilçemizde karayollarının yaptığı yol çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Başkan Tahir Şahin, ?Menemen´in sıkıntısı dal-geç tabir edilen alt geçitlerle çözülür garajın

?Menemen´in sıkıntısı ?Dal-Geç´le çözülür?

Menemen Belediyesi Kasım ayıolağan meclis toplantısı gündem maddeleri arasında yer alan 2016 yılı mali yılı bütçesinde bazı ödeneklerin yetmeyeceği anlaşıldığından ek ödenek verilmesi oybirliği ile meclisten geçti. Ayrıca Menemen Belediyesi ile S.S. Süleymanlı, Görece, İğnedere, Hasanlar Sulama Kooperatifi arasında Tarımsal Kalkınma Amaçlı ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi mecliste oybirliği ile kabul edildi.  Bu kapsamda 2010 model traktör, taş toplama makinesi, lazerli tesviye makinesi yer almakta.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Bayram Görer, garaj kavşağındaki dilenci çocuklar sorununu dile getirerek bu konunun değerlendirilmesini istedi.

Tanzer Sucu, karayollarının garaj kavşağı ve Manisa durağı çalışmaları hakkında bilgi istedi.

Hülya Özenoğlu da,    ?Kasımpaşa´da 1008 sokak, Muammer Aksoy Caddesi gibi bazı bölgelerde yağmur yağmadan şimdiden lağım suları akıyor. Yağmur  yağınca düşünemiyorum. Diyeceksiniz ki büyükşehir. İlgilenip büyükşehire iletirseniz iyi olur? diye ifade etti.

Gündem dışı söz alan Süleymanlı Muhtarı Osman Akyollu, kooperatif yönetimi ve grup köyler adına teşekkür etti.

?Yuvarlak kavşaktan vazgeçirdik?

Bilgilendirme amaçlı söz alan Başkan Tahir Şahin, ?Garaj kavşağındaki dilencilerle daha sıkı bir şekilde ilgilenelim, belediye zabıta müdürlüğü ekiplerinin görevidir? diyerek ilçemizde karayollarının yaptığı yol çalışmaları konusunda ise, ?Karayollarını yuvarlak kavşaktan vazgeçirdik. Daha çok tıkanacağını söylüyoruz. Kubilay Kültür Merkezinin oraya da kavşak düzenlemesi gerçekleşecek. Otopark olarak kullanılan yer de kullanılacak. İyi bir çalışma yapılıyor ancak Menemen´in sorunu bu şekilde çözülmez. Ulukent´e kadar Büyüşehir´e ait olan karayolları, bu yolun bakımını buraya kadar Büyükşehir´e vermiş. Ulukent´ten bu tarafa karayollarına ait. Karayollarına diyoruz ki  bu yolu da Menemen çıkışına kadar Menemen Belediyesine ver. Vermedi. Asıl derdimiz dal-geç diye tabir edilen yapılarla çözülebilir. Garajın oraya bir tane mutlak yapılmalı. Bunun yanında Gediz evlerine bir tane üst geçit, Jandarmaya, Muammer Aksoy Kasımpaşa geçişine,bir tane eski kokulunun kahve dediğimiz kanal köprüsüne olmak üzere 4 veya 5 tane asansörlü yaya üst geçit gereklidir. Yolun kullanımını, bakımını verseler belki  4-5 tane yaptıramayız ama en az 2-3 tane asansörlü yaya üst geçidi yaptırırız. Ama büyükşehir yardımı ama kendi imkanlarımızla. Maliyeti 1.2 milyon TL. Menemen Belediyesi bu parayı ayırır ve yapar. 1 tane yapınca da arkası da büyükşehirden gelir. Karayolları bakımını al, üst geçitlere müsaade etmem diyor. Ne yazık ki devredilmiyor. Ne büyükşehire ne bize. Devredilse garaja da bir tane dal-geç yaptıracağız. Günde en azından 45 bin 50 bin arası araç trafiği var bu yolda. Hepimiz bu konuda sıkıntılıyız. Ne yazık ki bu ilçe bu sıkıntıyı daha çok çekecek. Siyasilerimiz bunu görmüyor. İktidar partisi ilçe yöneticileri siyasi ağırlığını koymalı. Bu yalnız ilçenin değil, bölgenin sorunu. Bu işin acilliğini AK Partili İzmir Milletvekillerine anlatmamız lazım, anlamaları lazım, onların da bastırması lazım. Biz gidince bir şey olmuyor? dedi.

?20 milyona stat yaparız?

Stat konusuna da değinerek, ?Başbakan İzmir´e geldiği zaman kulüp başkanı olamama rağmen İZVAK toplantısına bizzat katıldım. Ulukent´te yer var. Sizden para pul istemiyoruz bize bu yeri tahsis edin dedim. 12-13 bin kişilik UEFA standartlarında stadı bir şekilde yaptırırız dedim. Cevap bekledim. Tık demedi başbakan. 20 milyona stat yaparız. Göztepe gibi 80 milyon TL´ye veya Karşıyaka gibi 50-60 milyon TL´ye de değil. Yazıktır bu milletin parasına. Benim partim iktidar olsa masaya vura vura alırım. Memlekete hizmet gelecek. Ben bu sorunu çözemedim ne yazık ki? diye konuştu.

Haber: S.Derya BOSUT

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi