MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Minik öğrencilerin büyük başarısı
Kültür-Sanat
2 Kasım 2015 Pazartesi 08:00

Minik öğrencilerin büyük başarısı

İlçemiz Kubilay İlkokulu 4. sınıf öğrencileri kendi istekleri ile ders saatleri dışında aldıkları kurs ile işaret dili öğrendi. Kursu başarıyla bitiren minik öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

 

 

İlçemiz Kubilay İlkokulu 4. sınıf öğrencileri kendi istekleri ile ders saatleri dışında aldıkları kurs ile işaret dili öğrendi.

Geçtiğimiz dönem öğrencilerin kendi istediği ile kursa başladıklarını ifade eden sınıf öğretmeni Semra Maral, kurs sonunda sınıfın tamamının başarılı olduğunu ifade etti.

?Farkındalık yaratmak için başladık?

Menemen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile gerçekleştirdikleri proje kapsamında ders saatleri dışında kalan vakitlerde ve hafta sonları kursa devam ettiklerini ifade eden Maral, ?Farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir proje başlattık. Sınıf annelerimiz ve velilerimiz sayesinde öğrencilerimizden büyük bir katılım oldu. Usta Öğreticimiz Fatih Turan, bize ve çocuklarımıza işaret dilini öğretti. Derslerin bir bölümünde de işaret dilini kullanmayı istiyoruz?  diye ifade etti.

?Engellileri daha iyi anlıyorlar?

Öğrenci velileri Neşe Baykal ve Pınar Yaşar ise, ?Usta öğreticimiz ve sınıf öğretmenimizin büyük katkısı oldu. Onlar sayesinde güzel bir projeye katkı sağladık. Çocuklarımızın yaptığı şey gerçekten çok özel bir şey. Çocuklarımızın hiçbiri engelli değil ama bu sayede engellileri daha iyi anlamaya başlıyorlar? diye belirtti.  

?Özverili çalıştılar?

Usta Öğretici Fatih Turan da, 6 ay süren eğitim süresinde öğrencilerin çok özverili çalıştığını ifade ederek, ?Başlangıç seviyesi olarak işaret diline hakim oldular. Çok akıcı bir şekilde konuşup anlayabiliyorlar. Bir işitme engelliyle çok rahat bir şekilde anlaşabilirler. Bu yaş grubuna göre çok iyi bir iş çıkarttılar? dedi.

Konuşmaların ardından minik öğrencilere sertifikaları Turan tarafından takdim edildi.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi