MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SAADET PARTİSİ MENEMEN İLÇE KADIN KOLLARI ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
Güncel
11 Ocak 2022 Salı 10:31

SAADET PARTİSİ MENEMEN İLÇE KADIN KOLLARI ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Saadet Partisi Menemen Kadın Kolları 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile yazılı bir basın açıklaması yayımlandı. Saadet Partisi Menemen İlçe Kadın Kolları Başkanı Cemile Güngör “Kamuoyunun doğru, ilkeli, adil, objektif ve anında bilgilendirilmesi adına vazifelerini fedakârca yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz.” şeklinde ifade etti.

Saadet Partisi Menemen İlçe Kadın Kolları Başkanı Cemile Güngör, kamuoyunun doğru, ilkeli, adil, objektif ve anında bilgilendirilmesi adına vazifesini fedakârca yerine getiren tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

Basın sektörünün önemine değinen Güngör, basının, toplumların reaksiyon göstermesinde ve aydınlanmasında önemli bir yeri olduğuna işaret ederek şunları söyledi: “Basın, kamuoyu ile yöneticiler arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Siyasilerin denetlenebilir olması açısından basın çok mühim bir vazife üstlenmektedir. Bu minvalde tüm basın çalışanlarının bu değerli mesleğin icrasında; herhangi bir çıkar gözetmeksizin, temel hak ve hürriyetlerin korunmasına, ilkeli haberciliğe, özel yaşamın mahremiyetine ve hukukun evrensel ilkelerine hassasiyet ile yaklaşarak görevlerini en objektif biçimde yerine getirmeleri mesleklerine yakışır bir duruştur. Bu hassasiyetleri gözeterek çalışan tüm basın çalışanlarımız en büyük takdire layıktır.” dedi.

Özgür, bağımsız ve ilkeli bir basın anlayışı, bağımsız bir ülkenin vazgeçilmez unsuru olduğuna dikkat çeken Güngör, “Basın kuruluşlarının ve mensuplarının, bazı durumlarda sansüre, baskıya, şiddete ve haksız muamelelere maruz kalmalarının kabul edilemez. Bu tarz yıldırma politikalarıyla basın çalışanlarının düşüncelerini özgürce ifade etmeleri ve kamuoyunun doğru ve ilkeli habere ulaşması engellenmek istenmektedir.
Düşünmek, eleştirmek suç olmaktan çıkarılmalıdır. Eleştirilerin sesinin kısılması ve halkın haber alma hakkının engellemesi hiçbir şekilde Türkiye’nin lehine değildir. Son yıllarda ciddi yara almış demokrasinin yeniden inşası öncelikle basın ve gazeteciler üzerindeki baskının kaldırılması ile mümkün olacaktır. Basın çalışanları objektif ve evrensel kriterler dışında başka bir yaptırım ile karşılaşmamalıdır.” şeklinde ifade etti.

Başkan Güngör, basın çalışanlarının çalışma koşulları iyileştirilerek adil paylaşımdan hak ettiklerini almalarının, vazifelerini hakkıyla yapabilmeleri için çok önemli olduğunu söyleyerek sosyal ve ekonomik haklarının güvence altına alınması gerektiğini önemle vurguladı.

Saadet Partisi Menemen İlçe Kadın Kolları Başkanı Cemile Güngör, ülke sorunlarını ve bilgi akışını en doğru ve objektif bir şekilde yetkililere ve kamuoyuna yansıtan tüm gazetecilerin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, dürüstlüğün, ifade ve basın özgürlüğünün hâkim olduğu bir çalışma hayatı diledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi