MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seyrek Trap Atışlarında Bölgenin Sesi Oldu
Güncel
20 Mart 2015 Cuma 09:17

Seyrek Trap Atışlarında Bölgenin Sesi Oldu

Menemen Belediyesi'nin katkılarıyla Seyrek Avcılar ve Atıcılar Derneği'nin 1965 yılından beri geleneksel hale getirdiği Tek Kurşun ve Trap Yarışması” büyük ilgi gördü.

Menemen Belediyesi’nin katkılarıyla Seyrek Avcılar ve Atıcılar Derneği’nin 1965 yılından beri geleneksel hale getirdiği “Tek Kurşun ve Trap Yarışması” büyük ilgi gördü.

İlçeye bağlı Seyrek beldesinde faaliyet gösteren Avcılar ve Atıcılar Derneği 15 Mart Pazar günü Villa Kent Kaynaklar Mevkiinde Tek Kurşun ve Trap Atışları Yarışması düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe; Belediye Başkanı Tahir Şahin, Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, Menemen Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Nadir Şenel, Seyrek Belediye Sorumlusu Murat İlhan, ilçe ve ilçe dışından gelen çok sayıda yarışmacı ile vatandaşlar katıldı.

Geleneksel Tek Kurşun ve Trap Yarışmalarına başlamadan önce Seyrek İmam Hatibi Veli Kundakçı’nın okuduğu Kuranı Kerim tilavetinin ardından yarışmalara katılacak adayların isimleri yazıldı.

Jürinin yerlerini almasının ardından havaya fırlatılan tabak biçimindeki madde hedeflenerek av tüfeği ile 30 metre mesafede 10 atış yapıldı.

Öte yandan Tek Kurşun atışına iştirak eden yarışmacılar 75 metre mesafedeki hedef tahtalarına 3 atış yaptılar. Atış alanına gelen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yarışmacılara başarılar diledikten sonra kendisinin de atış yaptığı görüldü.

Menemen Belediyesi desteğiyle gerçekleşen Seyrek Mahallesindeki trap atışları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Hedef atıcılık sporunu geliştirmek

Bu arada görüşlerine başvurduğumuz Seyrek Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Erdem Mutlu, “

Amaç atıcılık sporunu geliştirmek, birlik, beraberliği sağlamak, bölgede sosyo-kültürel çıtayı yükseltmek için bu turnuvayı düzenledik. Yarışmamıza bizzat teşrif ederek bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Tahir Şahin’e destekleri için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kupalar ve madalyalar sahiplerini buldu

İki kategoride gerçekleşen yarışmalar için ilçe ve ilçe dışından gelen çok sayıda vatandaş hava kararıncaya kadar mücadeleyi sürdürdü. Kıyasıya mücadele edilen yarışmalar sonucu ilk üçe giren yarışmacılar ödüllendirildi.

Trap atışı Amatör: Hasan Göztepe-İsmail Bulut-Mehmet Diricanlı-Kürşat Coşkun-Kazım Mavioğlu

Yıldızlarda: Furkan Öz-Fırat Özder-Furkan Özyılmaz-Berkant Kara ve Berkin Özyılmaz

Trap Profesyonel: Ahmet Türkmen-Osman Demirci-Özgür Özman-Bahattin Balcı ve Semih Sevil

Tek kurşun: Mehmet Bozoğlu-Ahmet Türkemen-Erkan Celep-Yasin Çetinel-Mustafa Çakın ödüle layık görüldüler.Yarışmacılar kupa ve madalyalarla ödüllendirildi.

Haber: Ali Rıza KEMER

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi