MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THK 96 YAŞINDA
Güncel
16 Şubat 2021 Salı 14:36

THK 96 YAŞINDA

Türk Hava Kurumu (THK) Menemen Şubesi, ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de 96. kuruluş yıldönümünü kutladı.
Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk Anıtına Çelenk sunumunun ardından Türk Hava Kurumunun kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. Törene; Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, STK’ların Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar havacılık kulübü öğrencileri, genç kanatlar ve üyeler katıldı.


“Minnetle, Rahmetle Anıyorum”
Açılış konuşmasını yapan THK Menemen Şube Başkanı Hilmi KURTOĞLU “96 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün İstikbal Göklerdedir parolası ile kurulan kurumumuz 96 yıldır halkımızın desteği ile havacılık alanında hizmet vermeye devam etmektedir.

Cumhuriyet ile yaşıt olan kurumumuz 1925 yılında kurulmasından 2 yıl sonra 1927 yılında İzmir’in en önemli kuzey ayağı olan ilçemiz Menemen’de kurularak ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğunu bizlere göstermektedir. O yıllardı ki kuruluş kararına imza atan Tayyareci Muhittin Bey’e, Avukat İdris TINAZ’a, Mehmet Ali ALAŞARLI’ya, Doğaköylü Fabrikatör Mustafa Bey’e, Doğaköylü Hafız İbrahim’e, Şube Reisi Binbaşıya, Jandarma Bölük Komutanına ve Şube Saymanı Halil UYAR’a bir kez daha teşekkür ediyor, hepsini minnetle rahmetle anıyorum.” dedi

“25 Şube içinde yer aldık”
Genç kanatların kendilerinin ve ülke sektörü için önemine de vurgu yapan KURTOĞLU” Kurum bugün için genel yönetimsel sorunlardan dolayı Kayyum heyeti tarafından yönetilmektedir. Ancak bu durum heyet görevini tamamladığında normal seyrine dönecektir. Kayyum heyetinin de yaptığı çalışmalarını da ilgi ile izlemekteyiz. En önemli değerlerimizden biri olan THK Üniversitesi de bugün 11 yılını doldurmaktadır. Gazi ve şehit çocuklarını tam burslu eğitim vermektedir. Üniversitemiz de çağın gereksinimi olan havacılık sektöründeki akademik varlığını artan değerler ile sürdürmektedir. Yangın söndürme uçaklarımız mevcut ve ambulans helikopter Hizmetlerimiz de Sağlık Bakanlığımız nezdinde devam etmektedir. Menemen Şubesi olarak ülke genelinde gelir getirici ve havacılık faaliyetleri nezdinde 450 şubenin ilk sıralarında 25 şube içerinde yer aldık. Özellikle Genç Kanatlar bizlerin ve ülkemizi sektörümüzün en önemli kazanımıdır. 13-25 yaş arası 10 binin üzerinde aktif Genç Kanadımız bulunmaktadır.” şeklinde ifade etti.

“Fidanlar toprak ile buluştu”
THK Menemen Şubesi olarak yaptıkları etkinliklerin altını çizen KURTOĞLU “Halkımızın fitre zekat ve kurban bağışı ile yılda 300 bin gencimize ücretsiz havacılık eğitimi verilmektedir. Adeta sıcak bir yuva görevi sağlayan kurumumuz onları her daim kucaklamış, havacılık eğitimleri yanı sıra yol gösterici, sahiplenici bir yapı görevini görmüştür. İçimizden çıkan havacılığı sevda eyleyen tomurcuklar büyüdü, bugün 4 evladımız uçsuz bucaksız göklerde havacılık mesleğini elde ederek yetiştiler ve de onlar bu tutkuda olan kardeşlerine ve hizmet alan hava sektörü sevdalılarına profesyonel destek vermektedirler. Bizlerin en büyük mutluluğudur bu. Ayrıca yakın geçmişimizde genç kanatlarımızın şube saymanımız Tülay Çetin’in ve bşk. yardımcısı Zeynep Büyükkoca koordinesinde yürüttüğü 11 milyon fidan dikimi etkinliğinde fidanlar toprakla buluşmuştur. Hava Jet Lisesinde 9 Eylül Üniversitesi İnkılap tarihinde ilçemiz eşrafından Doçent Türkan BAŞYİĞİT ile Cumhuriyet kazanımları adı altında Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte bir konferans düzenlenmiştir. ‘’BEN OKUDUM SENDE OKU DOĞAKÖY’’ sloganı ile genç kanatlar tarafından proje hazırlanmış Doğaköy kütüphanesine 480 adet kitap bağışlanmıştır. Devamında şube saymanımız ayını zamanda Model Uçak Öğretmeni olan Tülay Çetin öğrencilere ‘Model Uçak’ kursu vermiştir. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ile ortak çalışma yapılmış, Menemen Devlet Hastanesinin Işıklar mevkiine bakan okul yolu temizlenmiştir. İlçemizde farklı okullarda Havacılık Kulüplerimiz bulunmaktadır. Kurumumuzun yetiştirdiği Model Uçak Öğretmenleri şubemiz gözetimi altında kurslar açmaktadırlar. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile gerçekleştirdiğimiz model uçak kursları, Katip Çelebi Üniversitesinde kurulan Havacılık Kulübümüz ve Bakırçay Üniversitesi Genç Havacılar topluluğu kulübü konusunda Üniversite rektörümüz Prof. Mustafa Berktaş ve kulüp Başkanımız Eda Gökdemir koordinasyonu ile gerçekleşmiştir.” dedi.

“PROJELERİMİZ”
Menemen’de yapılacak projelerle ilgilide bilgiler veren KURTOĞLU
1- Seyrek bölgesinde Sportif Havacılık Alanı hazırlanıyor. 1,5 yıldır uğraştığımız bir çalışma Menemen Belediyemiz ve İzmir Model Uçak ve Havacılık Derneği ile Çiğli 2. Ana Jet. Üs komutanlığının koordinasyonu ile gerçekleşti. Hali hazırda aşılması gereken belli sorunlar da var.
2- Sanatkârlar Odası ve Genç Kanatlar birlikte unutulmaya yüz tutmuş meslekler hakkında yerinde bilgi edinme etkinliği,
3- Hava Jet Lisesinin talebi üzerine pilotaj ve paraşüt eğitimleri hakkında seminer düzenlenmesi,
4- Mart ayının ilk haftasında Kanada da bir enstitü tarafından yürütülen Dünya Havacı Kadınlar haftası etkinliklerine Şube olarak katılım sağlanması.
Şubemiz her yıl bu faaliyete katılarak çok az şubenin katılım sağladığı bu önemli haftaya, önem vermektedir. Özellikle ilk kadın savaş pilotumuz Sabiha GÖKÇEN ilçemizde faaliyet gösteren bayan çoğunluğu olan derneklere anlatılmaktadır.
Bunca emek ve çalışmalarımız için değerli Menemen Halkımıza, Kaymakamımıza, Belediye Başkanlığımıza, Muhtarlarımıza, Oda Başkanlarımıza, STK, İzmir Model Uçak ve Havacılık Derneğine, yürekleri vatan sevgisi ile dolu ATATÜRK’ün izinden giden genç kanatlarımıza, değerli yönetim ve denetim kurulu üyelerimize, şube saymanımıza, en içten dileklerimle teşekkürlerimi sunar THK’nın 96. kuruluş yıl dönümünü kutlarım” dedi.

“En Büyük Destekçisiyiz”
Açılış konuşmasının ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan “Türk Hava Kurumu ülkemizde kurulan en önemli kurumlardan biridir. Şube başkanımız Hilmi Kurtoğlu’nun bizlere yapmış olduğu bilgilendirmelerde de görüyoruz ki bunlar çok kıymetli çalışmalardır. Türk Hava Kurumu’muzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizmiş olduğu yolda ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünü, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın pekiştirdiği ve ‘İstikbal Uzaydadır’ sözlerine götürecek hedeflere çok ciddi katkılar sağlayacağına eminiz. Türk Hava Kurumu’nun bundan sonraki en büyük destekçilerinden biri Menemen Belediyesi olacaktır. Yapacakları sosyal aktivitelerde belediyemizden de ayıracağımız bütçelerle, kurumumuzun ayakta durması ve ciddi etkinlikler yapabilmeleri için her daim yanlarında olacağız. Bu vesile ile yürütmüş olduğu çalışmalardan dolayı THK Menemen Şube Başkanımız Hilmi Kurtoğluna, yönetimine, ekibine ve genç kanatlarımıza teşekkür ediyoruz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” şeklinde ifade etti.
Konuşmalarından ardından Türk Hava Kurumu Paraşüt eğitmeni Gökçen Soykan tarafından, yamaç paraşütü tanıtımı yapıldı.

Haber Erhan ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi