MENÜ
İzmir 24°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trafik denetimlerinde yolcu taşıyan araçlara göz açtırılmadı
Yaşam
18 Ağustos 2014 Pazartesi 09:40

Trafik denetimlerinde yolcu taşıyan araçlara göz açtırılmadı

İçişleri Bakanlığı'nca son günlerde gündemde olan otobüs kazalarının önüne geçilmesi ve güvenli yolcu taşımacılığı yapılması amacıyla kurulan denetim ekibi yolcu taşımacılığı yapan araçları denetledi.

İçişleri Bakanlığı’nca son günlerde gündemde olan otobüs kazalarının önüne geçilmesi ve güvenli yolcu taşımacılığı yapılması amacıyla kurulan denetim ekibi yolcu taşımacılığı yapan araçları denetledi.

5 ayrı birimin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen uygulamalarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri araçların emisyon ölçümlerini gerçekleştiriyor, Maliye Bakanlığı mali yönleri denetliyor, il ve ilçe belediyeleri belediye araçlarının denetimlerini gerçekleştiriyor, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kaçak akaryakıt ve 10 numaralı yağ denetimi yapılırken, trafik ekiplerince araç sahiplerinin gerekli yükümlülükleri yerine getirip getirmediği kontrol ediliyor.

Eksiği olana ceza yazıldı

İzmir – Çanakkale yolu üzeri Menemen Gediz Evleri mevkiinde denetimlerini yapan ekip yolcu taşımacılığı yapan minibüs, midibüs ve otobüsleri durdurarak denetimlerini gerçekleştirdi.

Egzoz emisyon gazı ölçülen araçların, alması gereken önlemler ekiplerce incelendi. Eksiklikler şoförlere iletilirken,  konu hakkında trafik ekiplerince cezai işlem uygulandı.

Vatandaşlar uygulamadan memnun

10 dakika süren uygulamada aracın tüm kontrollerinin yapılması vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, aracındaki eksikliklerin bir kez olsun görmezden gelinmesini isteyen şoför tepki topladı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada uygulamaların İzmir’in diğer ilçelerinde devam edeceği bildirildi.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi