MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Kadınlar Birliği Derneği'nden  Birlik ve Dayanışma Balosu
Yaşam
7 Nisan 2015 Salı 09:10

Türk Kadınlar Birliği Derneği'nden Birlik ve Dayanışma Balosu

Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şubesi geleneksel birlik ve dayanışma balosunu Tepe Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şubesi geleneksel birlik ve dayanışma balosunu Tepe Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şube Başkanı Müesser Kırımlı derneğin kuruluş amacı ve faaliyetlerinden bahsederek, Türk Kadınlar Birliği Derneği Mustafa Kemal Atatürk'ün teşvikleriyle aydın Türk kadınları tarafından 1924 yılında kuruldu. Kuruluşundan bu yana daima kadın hakları ve kadının sosyal ve siyasal yaşamdaki yerini alması için mücadele etmiştir ve mücadele etmeye de devam edecektir. Derneğimiz partiler üstü bir dernektir. Birlik ve beraberliği amaçlamaktadır. Her yıl özellikle ihtiyacı olan kız öğrencilere burs vermektedir. Kadınlarımızı aydınlatmak adına çeşitli seminerler ve konferanslar düzenlemektedir. Halk Eğitim işbirliğiyle el becerileri, yaratıcı drama, diksiyon, folklor ve Gediz Üniversitesi işbirliği ile İngilizce kursları açmıştır. Talepler doğrultusunda çeşitli kursları gerçekleştirmeye devam edecektir. Ayrıca kültür ve sağlık gezileri beraberlik ve dayanışma yemekleri düzenlemeye sıcak samimi ortamlar yaratmaya çalışmaktadır.

Milli Eğitim işbirliği ile kompozisyon yarışmaları düzenlemiştir. Bu yılki Toplum ve Kadına Şiddet konulu kompozisyon yarışmasında maalesef ödüle layık eser bulunamamıştır.

Derneğimiz birçok ev hanımına teşvik ve katkılarıyla emekçi kadın olmalarına destek olmuştur.

Bu yıl 3'üncüsü seçilecek olan Menemen'de yılın annesini de dernek olarak seçeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün de dediği gibi: Türk kadınları yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıktır. Bu da ancak kadınlarımızın haklarını öğrenmeleri ve kullanmalarıyla olur” sözleriyle tüm katılımcılara dernek ve kendi adına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Gecede TRT ses sanatçısı Mine Yavuz muhteşem sesi ve yorumuyla misafirlere unutulmaz anlar yaşattı. Derneğin 2. Başkanı Mevlüde Koç okuduğu ‘Cumhuriyet Kadınıyım' adlı şiiriyle katılımcılardan büyük alkış aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ressam Nilgün Ünal'ın derneğe katkı amacıyla hediye ettiği yağlı boya tablosu Ahmet Egeli'nin yaptığı açık arttırmayla satışa sunuldu. Tabloyu Mehtap Çetin satın aldı. 

Emekli Albay Mehmet Çoban'ın kendi yazıp okuduğu ‘Kadın' adlı şiiri misafirler tarafından uzun süre alkışlandı.

Onuncu yıl marşının elde bayraklarla hep bir ağızdan ayakta söylenmesi gece noktalandı. Bir dahaki etkinlikte buluşma sözü verildi.
Haber: S. Derya BOSUT

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi