MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Kızılay’ından 1000 Kişilik Aşure Hayrı
Güncel
19 Ağustos 2021 Perşembe 14:36

Türk Kızılay’ından 1000 Kişilik Aşure Hayrı

Türk Kızılay’ı Menemen Şubesi tarafından Muharrem Ayı ve Aşure Günü etkinlikleri kapsamında Menemenlilere 1000 kişilik aşure ikramında bulunuldu.

Menemen Cumhuriyet Meydan’ında gerçekleştirilen etkinlikte, özel olarak hazırlatılan aşureler Menemenli vatandaşlara dağıtıldı. Programa Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Menemen Müftüsü Mehmet Seven, Türk Kızılay’ı Menemen Şubesi Başkanı Serkan Orun, Siyasi Partilerin Başkan ve Yöneticileri, Menemen Belediye Meclis Üyeleri, Odaların Başkan ve Yöneticileri, Sivil Toplum Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 1000 kişilik aşurenin dağıtıldığını dile getiren Türk Kızılay’ı Menemen Şubesi Başkanı Serkan Orun, " Muharrem Ayı bildiğimiz gibi birlik ve dayanışmanın anıldığı güzel günlerden bir tanesidir. Bu sıralar ülkemizde ve dünyamızda çok değişik felaketler ve musibetler meydana geliyor. Bizde muharrem ayı münasebetiyle, hayırlara vesile olması amacıyla Türk Kızılay’ı Menemen Şubesi olarak aşure hayrı gerçekleştirmeyi düşündük. Bunun akabinde organizasyonumuzu hazırlayarak bugün burada aşurelerimizi tüm vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz aşure etkinliğine de çok sayıda vatandaşımız iştirak etti.  Bolluk ve bereketin sembolü Aşure ikramımızı Allah kabul etsin. Etkinliğimizde emeği geçen herkese ve tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Muharrem ayı münasebetiyle bugün burada aşure etkinliğinde Menemenli vatandaşlarla kucaklaştıklarını dile getiren İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu “Böyle günler, birlik ve beraberliği pekiştirmek, aşurenin bir kaşığında ki lezzetleri beraber paylaşarak birlikteliği güçlendirmek adına önemli günlerdir. Sevgi, barış ve kardeşlik bağları içerisindeki böyle bir ortamlarda bulunmaktan esnaf teşkilatlarının başkanı olarak mutluluk duyuyorum. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde ifade etti.

Din, dil, millet ve ırk ayrımı yapmadan düzenlenen etkinliklerin ülkemizdeki birliği sağladığını dile getiren Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan “Muharrem ayımızın kıymetli bugününde Kızılay’ımızın gerçekleştirdiği bu etkinliğe katılmış bulunuyoruz. Bu tür organizasyonlar insanlarımızın birliğini ve beraberliğini sağlayan manevi etkinliklerimizin başında geliyor. Bu anlamda duyarlı olan kurumlarımıza ayrıca teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aşure hayrımız mübarek olsun.” dedi

Haber Erhan ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi