MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Kızılayı Atilla İlhan Kan Alma Birimi Hizmete Açıldı
Güncel
5 Nisan 2021 Pazartesi 19:55

Türk Kızılayı Atilla İlhan Kan Alma Birimi Hizmete Açıldı

Menemen’de daha önce Mobil Kan Bağış araçlarının içerisinde yapılan kan bağışının daha rahat bir ortamda sağlanması amacıyla Türk Kızılayı Menemen Şubesi’nin girişimleri sonucu Türk Kızılayı Atilla İlhan Kan Alma Birimi hizmete açıldı.

Menemen Cumhuriyet Meydanı’nın yakınında kurulan Kan Alma Birimi’nin açılış törenine Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Partilerin Başkan ve Yöneticileri, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış ve İlçe şube başkanları, Kamu kuruluşların ve Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve Yöneticileri, Meclis Üyeleri, Muhtar ve vatandaşlar katıldı.

“Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır”
Açılış konuşmasını için kürsüye gelen Türk Kızılayı Menemen Şube Başkanı Serkan ORUN "Türk Kızılayı Menemen Şubesi 2020 yılında her zaman olduğu gibi Ramazan Ayı’nda ve kovid-19 sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yayındaydı. Hala hazırda yoğun bir biçimde ihtiyaç sahiplerini gözeten Türk Kızılayı Menemen Şubesi, ülkemizde kovid salgının ilk görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bugüne faaliyetlerini hızlıca yoğunlaştırmış ve sonrasında gelen Ramazan Ayı dolayısı ile de alan el ile veren el arasında bir köprü vazifesi görmeye devam etmiş ve gittikçe yoğunlaştırdığı faaliyetlerinin üzerine bir kat daha koyarak adeta bir kar topu gibi büyüyen yardımlaşma seferberliğinin de öncüsü olmaya devam etmiştir.
Sürdürülebilir kan temini sağlamak, misyonu ve deneyimini yenilikçi teknoloji ve yaklaşımlarla birleştirerek toplumun duyarlılığını arttırmak güvenli kan ihtiyacının karşılanmasında sürdürebilir bir model olma vizyonuyla çıktığımız bu yolda, kan hizmetlerimiz eko sistemine kazandırdığımız 2 adet kan bağış aracının ardından bugün burada açılışını gerçekleştirecek olduğumuz sağlıklı, konforlu ve güvenli bir kan alma birimimizi de Kızılay'a kazandırmanın onuru ve heyecanı içerisindeyiz.
Bu mekânı hemşerilerimizin kan bağışlarını daha ferah bir ortamda yapabilmeleri adına kurumumuza tahsis eden Belediyemize de ayrıca teşekkür ediyoruz. Toplumsal dayanışmamızın her zamankinden önemli olduğu şu günlerde, ihtiyaç sahipleri için, kan stoklarındaki düşüşü önlemek için, halkımızı kan bağış noktalarına davet ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Unutmayalım ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Kurulduğu günden bu yana tek amacı elden ele, gönülden gönüle kurulmuş bağları güçlendirmek adına faaliyetlerini yürütmek olan Türk Kızılayı Menemen Şubesi, öncelikle Menemen'de, sonrasında Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşan her bireyin maddi, manevi tüm gücünü arkasına alarak her geçen gün daha fazla ihtiyaç sahibinin geçim yükünü bir nebze olsun hafifletmeye devam edecektir. Bu vesile ile yaklaşmakta olan Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik ediyor, bereket ayımızın tüm islam alemine bereket ve huzur getirmesini diliyorum. Tüm katılımcılarımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum." dedi.
“Paranın, Gücün, Siyasetin Alamayacağı Tek Şey Kandır”
Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay GÖK ise " 2006 yılında ülkemizde güvenli kan temini programı başladığında Sağlık Bakanlığı adına, Sağlık Bakanlığı denetiminde bu programı yürüten Türk Kızılayı’nın o tarihte yeterli imkanları yoktu. 2006 yılından beri Ege ve Akdeniz Bölge Müdürlüğü görevini şahsıma uygun gören değerli başkanlarım sayesinde her ilde önce modern kan merkezleri kurduk, sonra personel alımları yaptık. Araçlar kiraladık. En iptidai şartlardan, şimdiye tırlar, otobüsler, kamyonlar, modern araçlarla seyyar bir şekilde bu meydanlarda siz değerli bağışçılarımızın kan bağışlarını kabul ettik. Her şey para değil, keşke herşey para, imkanlar ve binalarla olsa. Bütün bu sistemi yürüten insan. Vatandaşlarımız en değerli şeyini, yani kanını güvenirse bağışlıyor. Ege bölgesinde 9 milyon insan yaşıyor. Bizde bu yüzden Kızılay Ege bölgesi olarak ben ve çalışma arkadaşlarım 2 milyon kişiye bizzat Kızılay kimdir, kan nedir, görevi nedir, kanla bulaşan hastalıklar nedir, koruma yolları nelerdir, neden kan bağışı yapmamız gerektiğini anlatabilmek için çabaladık ve uğraştık. Bunları vatandaşlarımıza anlatabildikten sonra değerli vatandaşlarımız bağış yapmaya başladılar. Ben 15 yıldır Ege Bölgesi’nin Bölge Müdürüyüm. Bugün burada Ege Bölgesi’nin en modern kan alma birimlerinden birini açıyoruz. Kızılay çatısı altında birleşen, böyle hayırlı görevi yapabilmemizi sağlayan, emeği geçen herkese hasta ve hasta yakınları adına, kurum adına ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Kan Merkezimizde Ramazan Ayı'nda hem gündüz, hem de iftardan sonra kan bağışı yapabilme imkanımız olacak. Geçenlerde 15 yıl sonra ilk defa merkezime gelen hasta yakınlarının kan bağışı istediğini gördüm. Pandemi de dahi olsak hepimiz bir gün hasta veya hasta yakını olacağız. Kana ihtiyacımız olacak. Paranın, gücün, siyasetin alamayacağız tek şey kandır. Lütfen bunu unutmayalım." şeklinde ifade etti.

“Vatandaşlarımızın Sıkıntılarını Gidermeye Çalışıyoruz”
Türk Kızılayı’nın çok büyük bir aile olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri BAYKALMIŞ " 152 yıldır gerek yurt içinde gerekse yurt dışında insanlığın, mağdurların ihtiyaçlarını gidermek adına bu Hilali dünyanın birçok yerinde dalgalandırmaya çalışıyoruz. Bizim çatımızın altında birçok hizmetlerimiz var. Malumunuz pandemi dolayısı ile Genel Merkez Şubeleri, yurt içerisinde ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmaya çalışıyor. Gerek koli yardımlarımızla, gerek çeklerimizle, gerek gıda yardımlarımızla, gerekse nakit yardımlarımızla sıkıntıda olan vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Bu kadar faaliyetlerimizi yapabilmenin en önemli destek kaynağı Kızılay'a inanan güvenen vatandaşlarımızdır. İhtiyaç duyduğunuz anda Türk Kızılayı sizin yanınızdadır. Sağlık anlık olarak değişen bir şey. Lütfen bu zor dönemlerde Türk Kızılayı'nın yanında olalım ve desteklerimizi esirgemeyelim. Biz bu paylaşımları sürdürerek Türk Kızılayı çatısı altında güvenli kan temini açısından üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmiş olacağız. Bu alanı bizlere tahsis eden, hizmetlerimizin daha hijyenik ortamlarda yürütülmesine olanak sağlayan Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

“Kızılay Her Zaman 24 Saat Yanlarında”
Dua ve temennilerinin hiçbir insanın sağlık problemi yaşamamaları olduğunu dile getiren Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç " Hayatın ve doğanın bir gerçeği. Zaman zaman değişik rahatsızlık ve problemlerden dolayı sıkıntılar olabiliyor. Allah'tan ki ecdadımız Kızılay'ı kurmuş. Kızılay'ın kan alma birimi yalnızca Türkiye'nin içerisinde değil, yurt dışarısında da çok iyi faaliyetler sürdürüyor. Dolaştığım ülkeler içerisinde gördüm ki, henüz bu noktaya gelmemiş birçok sağlık bakanlığı var. Birçok ülke ben ziyaretlerine gittiğimde bizim Kızılay'da oluşturduğumuz sistemi soruyor. Dünyada 17 ülkede Kızılay temsilciliğimiz var. Buradaki temsilcilerimiz kan alma sistemini oturtamamış ülkelere bu sistemi anlatarak yardımcı olmaya çalışıyor. Türkiye'de sistem gerçekten iyi bir noktada. Tabi ki temennimiz o ki, bırakın kanı, kimsenin bir bardak suya ihtiyacı olmasın. Bizim milletimiz gönül dünyasının zenginliği ile hakikaten fedakârlık yapıyor. Biz insanlara yardımcı olmak, insanların sıkıntısını gidermenin ne anlama geldiğini bilen bir milletiz. Milletimizin bu güzel duygularından dolayı ben bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Dolayısı ile Kızılay milletin Kızılay'ıdır. İşte bu manada Kızılay'ı büyütenleri hayırla yad ediyoruz. Onların geride kalan mirasını daha da büyütmek suretiyle, biz, bizden sonraki kuşaklara bu emaneti devredeceğiz. İnşallah kimse kana ihtiyaç duymaz, kana muhtaç olmaz. İhtiyaç duyulduğunda bilinsin ki Kızılay her zaman 24 saat yanlarında." şeklinde ifade etti.

“Muhtaçlar Gücünü Kızılay'dan, Kızılay İse Gücünü Yardımlardan Alır”
1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda din, dil, millet ayrımı gözetmeksizin insanların acısını hafifletmek için çalışan Türk Kızılayı’nın güven veren bayrağının bundan sonra Menemen’de dalgalanacağının Menemenliler için çok önemli olduğunun altını çizen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan "Kan Toplama Merkezimizde Menemenli şair Atilla İlhan'ın adının yaşatılıyor olması bizi ayrıca mutlu eden bir durumdur. Yeri geldiğinde evsizin dostu, yeri geldiğinde kan ihtiyacı olan hastaya can olmuş bu güzide kuruluşumuz, Menemen Şubesi'nde de önemli çalışmalara imza atacaktır. Kızılay Kan Alma Birimimizin yer tahsisiyle ilgili olarak belediyemizin de ciddi katkıları oldu. Hepimiz bir gün kana ihtiyaç duyabiliriz. Şu ana kadar Kızılay'a kan veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, bağışlanan her damla kan, kurtarılan bir candır diyerek bundan sonrasında da vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta Menemen Belediyesi ve Kızılay İl Şube Başkanlığı ile imzalamış olduğumuz protokol ile Ramazan Ayı'nda bir birlik ve beraberlik örneği sağlayacağız.
Bundan sonrada Türk Kızılayı’na da tüm gücümüzde destek vermeye devam edeceğiz. Unutmayalım ki, muhtaçlar gücünü Kızılay'dan, Kızılay ise gücünü yardımlardan alır. Türk Kızılayı Atilla İlhan Kan Alma Birimimizin açılışı inşallah hayırlara vesile olur." dedi.

Konuşmaların ardından kan bağışı yaparak madalya almaya kazananlara ödülleri takdim edildikten sonra Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin halk oyunları gösterisi sergilendi. Gösterinin ardından Açılış Kurdelesi kesildi.

Haber Gökay ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi