MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üşütükler Sahneye!
Kültür-Sanat
12 Şubat 2016 Cuma 08:00

Üşütükler Sahneye!

Konu ile ilgili Tiyatro Üşütükler´in kurucusu Tuncay Çetin ile söyleştik.

Üşütükler Sahneye!

Konu ile ilgili Tiyatro Üşütükler´in kurucusu Tuncay Çetin ile söyleştik.

?2016 yılı ile birlikte 4 arkadaşımızla birlikte hayallerimizin peşine düştük. Bu yolda kısa zaman içerisinde sayımız 9´a ulaştı. Hepimiz henüz çok genciz. Daha çok şeyin başındayız. Yaşlarımızda çok genç. Ama çok istekli ve heyecanlıyız. Menemen, tiyatro konusunda şanslı bir ilçe. Burada yıllardır abilerimizin büyük özverileriyle büyüyen MEBET gibi bir organizasyonumuz var. Onların başarı ve başardıklarını gördükçe mutlu oluyoruz. Onları kendimize örnek alıyoruz. Tek kaygımız yanlış anlaşılmaktır. Biz birbirimize rakip değil, ancak kardeş olabiliriz. Oradaki deneyimli abilerimizin de bizleri böyle görmelerini bekliyoruz. Bizim onlardan öğrenecek çok şeyimiz var. Henüz yolun başındayız.

 

Henüz yeterince bilinmediğimizden küçük bir kursiyer grubumuz var. İlerleyen zamanlarda ekibimizi daha fazla tanıtıp, daha fazla öğrenciyle çalışma imkanı bulacağımızı düşünüyoruz. Şu an küçük bir gruba kurs veriyoruz. Küçük bir tanıtımla ilerleyen günlerde sayımızın artacağını düşünüyoruz. Bu konuda herkesin desteğine ihtiyacımız var.

Şu anda bir özel sektör kurumunun toplantı salonunda sadece haftada bir gün (cumartesi)saat 16.00´dan sonra çalışabiliyoruz. Bu da hem kurs, hem oyun hazırlığı için yeterli olmayan süreler. Belediyemiz ise bize oyunumuzu sahneleyebilmemiz için Kültür Merkezi Salonu´nu sadece oyun için tahsis edebiliyor. 13 Şubat 2016 Pazar günü ilk oyunumuzu sergileyeceğiz. Ekip olarak heyecanla o güne hazırlanıyoruz. Bu kentin gençlerinden oluşan, Menemen kaynaklı bir ekip olduğumuz için Belediyemizden bizleri de sahiplenmesi ve desteklemesini bekliyoruz. Bizim ilçemiz bu türlü etkinliklerle zengin bir kültür sanat kenti olacaktır?

 

Ekibe nasıl katıldıklarına dair öğrencilerden görüş (Ekip resmiyle kullanılacak)

Menemen Atatürk Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri Emirhan Çakıllı, Ceren Güler ve Nurcan Uludağ, ?Tiyatro hocamızla okuldaki edebiyat öğretmenimiz Numan Solak sayesinde tanıştık. Öğrencisi olduğu için bizleri Tuncay hocaya yönlendirdi. Hocamızı yakından tanıyınca tiyatroya merak sardık ve ilgimiz arttı. Hocamızı seviyoruz. İnşallah güzel bir oyun sergileriz? şeklinde konuştular.

(Tiyatro afişiyle kullanılacak)
Birlikte gülmek ve güzel vakit geçirmek, eğlenmek günün stresini atmak için tiyatro üşütükler ?seni çok seviyorum? adlıoyun ile siz değerli seyircilerin hayatına girmeye hazır. 13 Şubat cumartesi saat 20.00´de Menemen Belediye Kültür Merkezi´nde sizi güldürmeyi ve bir şeylerin farkına vardırmayı beklemekte.

Çetin sözlerini şöyle sürdürdü, ?Müjdat Gezen´in bizlere öğrettiği ?para yerine insan biriktir? felsefesi ile yola çıkmış bir ekip olarak amacımız para kazanmaktan öte bizi izlemeye gelecek olan siz değerli seyircilerimizi o koltuklardan mutlu yollamaktır. Sizin aracılığınızla da buradan bizi hiç tanımadığı halde okulunun kapısını bize açan çok değerli halk oyunları hocamız Serkan Bey´e teşekkürü bir borç biliyoruz. Aynı zamanda değerli başkanımız Tahir Şahin´e de bize oyunumuzu sahneleyebilmemiz için katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bir teşekkür de Menemen Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmenlerinden Numan Solak hocamıza, böyle güzel öğrencilerle yolumu kesiştirdiği için.
Sözlerime son verirken sevgili Levent Kırca´nınvedasıyla veda etmek istiyorum: Atatürk´le Kalın Cumhuriyetle Kalın, Hoşça Kalın?

Haber: Deniz GÜL

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi