MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
VALİ TOPRAK MENEMEN´DE
Siyaset
26 Şubat 2016 Cuma 10:13

VALİ TOPRAK MENEMEN´DE

İzmir Valisi Mustafa Toprak, incelemelerde ve denetlemelerde bulunmak üzere geldiği Menemen ilçesinde yapımı devam eden Hükümet Konağı´nı inceledi.

VALİ TOPRAK MENEMEN´DE

İzmir Valisi Mustafa Toprak, incelemelerde ve denetlemelerde bulunmak üzere geldiği Menemen ilçesinde yapımı devam eden Hükümet Konağı´nı inceledi.

Yahşelli Mahallesi´ne de bir ziyaret gerçekleştiren Vali Toprak, Muhtarlık tarafından yaptırılırken yapımı yarım kalan İlkokul ve Ortaokulun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tamamlanacağı müjdesini verdi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak İçişleri Bakanlığınca inşa ettirilmekte olan Menemen Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemeler ve ziyaretler sırasında İzmir Valisi Mustafa Toprak´a, Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, inşaatın teknik ve kontrol heyeti ile ilçe yetkilileri ve diğer ilgililer de eşlik etti.

Kamu kaynakları ile yapılan yatırımları yerinde inceleyip denetleyen Vali Toprak, yapımı devam etmekte olan Menemen Hükümet Konağı inşaatında da incelemelerde bulundu.

Vali Toprak yeni Hükümet Konağı inşaatını gerçekleştiren yapımcı firma yetkilisinden ve YİKOB teknik kontrol ve denetim heyetinden inşaatla ilgili bilgiler alarak inşaatın fen ve teknik şartname, sözleşme ve eklerine uygun olarak gerçekleştirilmesini, işçilik ve bazı yapım eksikliklerinin ivedilikle yerine getirilmesini, dikkatli çalışma yürütülmesini ve süresi içerisinde inşaatın bitirilmesini istedi. İşler devam ederken yine incelemeye geleceğini söyledi.

Vali Toprak Okulları Ziyaret Etti

İzmir Valisi Mustafa Toprak Menemen İlçesindeki incelemelerine Şehit Kemal Ortaokulu, Koyundere İlk ve Ortaokulu ile Anaokulu ile devam etti.

İncelemeler ve ziyaretler sırasında İzmir Valisi Mustafa Toprak´a, Vali Yardımcısı Cemil Öneği, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulnasır Şimşek ve İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay ile diğer ilgililer eşlik etti.

Okulun durumunu aktaran Okul Müdürü, ?Okulun durumundan kaynaklı akıllı tahta istemedik ve doğalgaza da başvurmadık. Isınma sistemi olarak bu bina kaloriferli diğer taraflar klima ile ısınıyor. Merkezi sistem ısınmamız yok. Çocuklarımız bilgisayar odası ve spor alanı istiyorlar. Bunlara bir çözüm bulmak gerek? dedi.

İlçemizin tek bağımsız anaokulu olan Menemen Anaokulunu da ziyaret eden Vali Toprak öğrencilerle sohbet etti. Sınıfları dolaştı ve onlarla fotoğraf çektirdi. Okul Müdürü Dilek Sakarya´dan okulun durumu hakkında bilgi aldı.

Fiziki Mekan Olarak Daha İyi Şartlarda ve Kaliteli Eğitim Olsun

Koyundere İlkokul ve Ortaokulundaki sorunlar ve çözümüyle ilgili konuşan Vali Toprak; ?Burayı zamanında bir rahmetli okul yeri olarak vermiş. Diğer taraf karakol olarak kullanılmış ama mülkiyeti belediyeye ait olan bir yer, şimdi burası da okul olmasına ve Devlet yapmasına rağmen zamanında mülkiyeti üzerimize almadığımız için onun da evlatları dava açmış burası bizim diye hak talep etmişler. Mahkemeler uzamış ve kazanmışlar şimdi para istiyorlar. Buranın mülkiyeti şimdi başka birisinde.  İlk işimiz o bedeli bir kere kamulaştırma bedeli olarak o insanlara vermek gerekiyor. İkincisi buraya bir okul yapılmalı ve diğer uygun yeri de belediyeden almamız gerekiyor. Koyundere İlkokulu ve Ortaokulunun bahçesine eski binaları yıkıp, modern 32 derslik içeren yeni bir okul yapacağız. Buradaki yolu da okulun bahçesine katmamız gerekiyor. Burası fiilen okul ama biz okul yaparken çevresini ve bahçesini düşünmemiz lazım. Şimdi biz oranın kamulaştırma olarak mahkemenin biçtiği değeri temin edebilirsek onu ödeyeceğiz, burayı belediyeden isteyeceğiz. Burayı tümden eğitim alanına katacağız ve yatırım programına alıp 32 derslikli güzel bir bina yapacağız. 16 ilkokul sınıfı ve 16 ortaokul sınıfı şeklinde olacak. Burada ifade ettiğimiz konuda irademizi koyarız ama buranın imar tadilatı, planlaması bunlar bizi çok uğraştırıyor eğer bunlarla ilgili sıkıntılar çıkarılıp uğraştırılmazsak biz yaparız? dedi.

Koyundere Ortaokulunda sınıftaki öğrencilerle sohbet eden Vali Toprak; ?Ülkemize, Devletimize, Milletimize hizmet etmek aynı zamanda bizi yetiştiren anne, babamıza, ülkemize, öğretmelerimize, çevremize ve herkese olan minnet borcumuzu iyi çalışarak kendimizi kurtararak yani iyi bir meslek elde etmek suretiyle hem kendimize, hem de bizi yetiştirenlere karşı olan ödevlerimizi yerine getirmiş olacağız? dedi.

Tarihi Okul Binasını Restore Edeceğiz

Vali Toprak, Şehit Kemal Ortaokulu´nun tarihi binasının restorasyonunun yapılması için öncelikle proje çalışması gerektiğini ve bunun içinde çalışmaya başladıklarını, ?Projenin yapımı ile birlikte uygulamasının bir an önce başlatılıp sonuçlandırılması için gayretlerimizi daha da yoğunlaştıracağız? diye ifade etti. Öğretmenler odasında öğretmenlerle görüşen Vali Toprak, tarihi okul binasının önünde toplu fotoğraf çekimi sonrasında okuldan ayrıldı.

Yarım Kalan Okulu Bakanlık Yapacak

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Yahşelli Mahallesi´nde ziyaretlerde bulunup, vatandaşlarla sohbet etti.

Halkın okul ve Kuran Kursu ile diğer sorunlarını dinleyip vatandaşla yakından ilgilenen Vali Toprak; ?Çözülmesi gereken birkaç konu var. Bunlardan birincisi kapatılan Kuran Kursunun uygun mekanda açılması konusu. İkincisi Halk Eğitim kurslarının geliştirilerek tekamül ettirilmesi konusu. Üçüncüsü de köy zamanında muhtarlık tarafından özel kişi ile anlaşma çerçevesinde başlayan ve yarım kalan 12 derslikli ilkokul ve ortaokul inşaatının Milli Eğitim tarafından üstlenilerek bir an önce bitmesidir.  Yapabileceklerimizi Kaymakamımız, Vali Yardımcımız,  diğer teknik ekip ve Müdürlüklerimizle birlikte iş bölümü çerçevesinde yaparız. Bizler sorunlarınızı çözmek için varız, Köy zamanında yarım kalan okul inşaatını hukuki bir sorunu yok ise tamamlayarak 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yetiştirmeye çalışacağız. Okulun tamamlanması ile birlikte boş kalacak dersliklerde de Kuran kursunu açarız? dedi.

Haber: Deniz GÜL

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi