MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YOL ÇALIŞMASI DEĞİL, ÇİLE...
Yaşam
18 Kasım 2016 Cuma 08:00

YOL ÇALIŞMASI DEĞİL, ÇİLE...

Çanakkale Yolu Menemen merkez geçişi üzerinde devam eden yol yapım çalışmaları yüzünden trafik tam bir arapsaçına dönmüş durumda.

YOL ÇALIŞMASI DEĞİL, ÇİLE...

Çanakkale Yolu Menemen merkez geçişi üzerinde devam eden yol yapım çalışmaları yüzünden trafik tam bir arapsaçına dönmüş durumda.

Çanakkale Asfaltı bağlantı yolları ve kent merkezindeki yol yenileme çalışmaları da eklenince sürücülerin tahammül sınırlarını aşındırmış görünüyor. Bir tarafta işine gücüne geç kalan insanların stres ve gerginliği,  diğer taraftan sıkışan, tıkanan trafiğe demir atan araçlar bölgedeki araç ve insan trafiğini tam bir yüksek gerilim hattına çevirmiş.

Menemen ve çevresindeki okullara giden öğrencilerin ulaşım sorunu velileri çileden çıkarmış durumda. Bu sıkıntıyı önemli ölçüde gideren İZBAN grevi ile birlikte her şey daha da içinden çıkılmaz bir hale geldi. İZBAN ile seyahat eden insanlar otobüs ve dolmuşlara yığıldı. Tüm araçlar tıka basa dolu gidip geliyorlar. Önemli bir kısmı da özel araçlarıyla trafiğe karıştılar. Böylece günün belli saatlerinde zaten kilitlenen bölge trafiği daha da içinden çıkılmaz bir hale geldi. Bütün bu keşmekeş yüzünden günlerdir çocuklarını okullarına gönderemeyen aileler olduğunu biliyoruz. Neyse ki Çarşamba günü itibariyle İZBAN grevi sona erdi. Sabah ve akşam trafiğindeki yoğunluk kısmen azaldı. Ancak Çanakkale Asfaltı ve kent merkezinde devam eden çalışma noktalarında yeterince uyarıcı önlemler yok. Çalışma güzergahları hala kullanıma açık. Ancak yolların kazılmasından sonra çok ciddi tümsekler ve çukurlar oluşmuş. Bunlar araçlar açısından ciddi sorunlara neden olabilecek nitelikteler. Bu arada yağmurlar da başladı. Kış koşullarında bu çukurlar ve tümsekler görünmeyeceğinden tam bir tuzak görevi görecekler. Bu konuda hayati bir problem yaşanmadan yetkililerin önlem almasında fayda var.

Bu çalışmalar tamamlandığında Çanakkale Asfaltı Menemen bölge geçişi hiç kuşkusuz çok daha güzel ve rahat olacak. Kent merkezinin araç trafiği ve yaya kullanımı rahatlayacak. Kentin imajına da katkıda bulunacak.
Bu değerli çalışmalar gecikmesin. Çünkü geciktikçe çözümden çok çileye dönüyor...

Haber: S.Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi