MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yarın Menemen'in Kurtuluş Günü
Güncel
8 Eylül 2014 Pazartesi 09:08

Yarın Menemen'in Kurtuluş Günü

Yarın Menemen'in Kurtuluş Günü

Bundan 92 yıl önce Yunan işgalinde bulunan Menemen’de bazı noktalarda kısa çarpışmalar meydana gelmişti. Ancak işgal kuvvetleri Menemen’i yakamadan çok hızlı bir şekilde toparlanarak 9 Eylül 1922 tarihinde Alaşehir, Manisa istikametinden İzmir’e gitmekte olan trene binip ilçeyi terk ettiler. Bu durumda hem Menemen ve hem İzmir 3 yıl 3 ay süren düşman işgalinden kurulmuş oldu. Aradan 92 yıl geçmesine rağmen 9 Eylül Menemen’in en mutlu günü olarak tarih sayfalarında yerini almıştır.

Bu anlamlı gün için ilçemizi temsilen Menemen Belediye Başkanlığı tarafından saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunuşun ardından saygı duruşu ve Menemen Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız söylenerek göndere bayrak çekilecektir.

Menemen Belediyesi katkılarıyla folklor şöleni yaşanacak

Öte yandan Menemen Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikle, 9 Eylül Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda ülkenin değişik bölgelerinden gelen 200 folklor oyuncusu tarafından bir folklor şöleni sergilenecek. Tüm Menemenlilerin ücretsiz izleyebileceği bu şölen saat 20.00’de başlayacak.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi