MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
?Yaşam Sağlık´ Yeni Yerinde
Sağlık
2 Aralık 2016 Cuma 08:00

?Yaşam Sağlık´ Yeni Yerinde

Menemen´de 33 yıllık geçmişe sahip Yaşam Sağlık Merkezi, Abdi İpekçi Caddesi´ndeki yeni yerinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

?Yaşam Sağlık´ Yeni Yerinde

Menemen´de 33 yıl önce ilçenin ilk özel sağlık kurumu olarak faaliyete başlayan Yaşam Sağlık Merkezi İlçemiz Cumhuriyet Meydanı karşısı Adnan Menderes Caddesi´nde hastalarına hizmet verirken fiziki şartların yetersizliği gerekçesiyle Abdi İpekçi Caddesi´nde yenilenerek ? Yine Yeniden Yaşam Sağlık? sloganı ile 26 Kasım Cumartesi günü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İlçe Müftüsü İsa Solmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mithat Çetin ve yönetimi, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Anık, Tıp Merkezinin Doktor ve Personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

?Zor oldu ama??

Yaşam Sağlık Tıp Merkezi Yöneticisi Aycan Sayın günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmasında ?Menemen deyince benim aklıma Menemenlilere özgü yapılmış testileriyle, saksılarıyla tanınmış güzel bir kasabamız, yeşillikleriyle bağlarıyla aklımda kalmış çocukluğumdan beri.  Daha sonra Menemen Yaşam Sağlıkta Menemen´in testileri saksıları gibi isim yapmış anılar bırakmış bir yer oldu bizlerin kafasında. Şu anda 30 yıl öncesine dönüp baktığımız zaman geçmişten günümüze kadar birçok Menemenli arkadaşımız burada muayene olmuştur. Menemen göç alan bir kasaba çok büyüdü, çok gelişti bu değişimler de bizim sevgili Belediye Başkanımız Tahir Şahin sayesinde oldu. Yollarımız, her şeyimiz her bakımdan çok düzgün, ekonomik olarak ta gelişip büyüyen bir kasabadır. Biz de tıp camiası olarak bir yenilik yapmak istedik. Binamız çok eskimişti, sizlere iyi hizmet veremiyorduk. Bu nedenle yeni bir bina yapmaya karar verdik. Zor oldu, güç oldu ama nihayet şeytanın bacağını kırdık ve yeni yerimize geçtik. Şu anda çok sevinçliyim. 90´a yakın personelim var değişik sektörlerde hizmet veriyoruz, yeni-sıfır cihazlar aldık inşallah bir 40 sene daha ileriye doğru gerilemeden gideriz? dedi.

?Sağlıklı değilseniz yaşamın hiçbir kıymeti yok?

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere davet edilen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de, ?Güzel ilçemizde güzel bir günü hep birlikte yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Ben Yaşam Tıp Merkezi adına hepinize hoş geldiniz diyorum. Aşağı yukarı 30 yıldan bu yana ben de çok iyi hatırlıyorum Yaşam Sağlık Menemen´e açıldığında ben de kendi işletmemi Şahin Petrolü açmıştım. Arada 2-3 ay bir fark var, galiba Yaşam Sağlık benden önce açıldı. Gerçekten Yaşam Sağlık Tıp Merkezi Şefik Mas doktorumuzun büyük gayretleri ve çabalarıyla açılmış ve o günden bu güne sevgili Cengiz Taylan ve Aycan Sayın hanımefendinin gayretleriyle bugün burada yeni binasında hizmet vermeye başlayacak. Biraz önce Aycan hanımın da dedikleri gibi herhalde Menemen´de oturup ta Yaşam Sağlık´tan tıp alanında hizmet almayan bir hemşerim yoktur diye düşünüyorum. Çok büyük hizmetler verdiler. Bu yeni binada da yeni ve büyük hizmet vereceklerinden hiçbir endişe ve şüphemiz yok. Zaten insan yaşamında en önemli şey sağlıktır. İstediğiniz kadar milletvekili olabilirsiniz, istediğiniz kadar belediye başkanlık süreci yaşayabilirsiniz, mühendis, kimyager olabilirsiniz ancak sağlıklı değilseniz o yaşamın hiçbir kıymeti yok demektir. Doktorluk ve sağlık sektörü zor bir meslek. Bir çocuk gelir sadece ağlamasını duyarsınız. Neren ağrıyor deseniz cevap alamazsınız sadece anne babadan akşam o oldu bu oldu şu oldu diye dinleyip onun teşhisini koymaya çalışırsınız. İyi olursa genelde biz insanoğlu olarak Allah´tan biliyoruz, sonra doktora Allah razı olsun deriz. Elbette ki Allahtan bileceğiz ama tıp, ilim ve fen Allah´ın yardımıyla en önde olan düşüncelerimizden bir tanesi olması lazım. Hep ilimi, bilimi ve fenni en önde tutmamız lazım. Böyle işletmeler açmak çok kolay değil.

 

Gerçekten Aycan hanımı, Cengiz beyi ve Şefik Mas ağabeyimizi yürekten alkışlıyorum. Allah hepinizin sağlığını daim etsin hayırlı uğurlu olsun hepinizi tebrik ediyorum? dedi.

Konuşmaların ardından yeni yüzüyle hizmet verecek olan ?Yaşam Sağlık Tıp Merkezi´nin açılışı yapıldı.

Haber: Gökay ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi