MENÜ
İzmir 34°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Egeli tiyatrocular  Karşıyaka'da buluştu
Kültür-Sanat
26 Aralık 2014 Cuma 10:19

Egeli tiyatrocular Karşıyaka'da buluştu

Egeli tiyatrocular Karşıyaka'da buluştu

Kıyı Ege ve İç Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri Karşıyaka’da buluştu. Egeli tiyatrocular atölyelerden söyleşilere,  kent gezilerinden sahne oyunlarına Karşıyaka Belediyesi`nin ev sahipliğinde dostluk ve sanat için bir araya geldi. Konuklar, buluşmanın son gününde ise Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ‘Oyunun Oyunu’nu da birlikte izledi.

Kıyı Ege ve İç Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri beşinci buluşmasını Karşıyaka’da gerçekleştirdi. İzmir, Fethiye, Milas ve Denizli’nin ardından Kıyı Ege ve İç Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri Karşıyaka’da beşinci kez bir araya geldi. Edirne’den Muğla’ya, Çanakkale’den Denizli’ye, Aydın’dan Balıkesir’e, Manisa’dan İzmir’e 30`un üstünde Egeli tiyatro grubunun katıldığı buluşmada atölyelerden söyleşilere, kent gezilerinden sahne oyunlarına birçok etkinlik düzenledi. Birlik üyeleri ayrıca devlet tiyatrosu tasarımcısı Günnur Orhon tarafından düzenlenen ‘Tasarım Atölyesi’ne katıldı. Tiyatrocular daha sonra hep birlikte Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özel’i ziyaret ederek, teşekkür etti ve birlik adına bir plaket takdim etti. Etkinlikler bütün katılımcıların katıldığı bir eğlenceyle sona erdi. 

“Yaşasın gerçek sanat dayanışması”

Birlik Koordinatörü Metin Güler, 40`a yakın grubun oluşturduğu bir birlik olduklarını belirterek “Birlikteliğimizin gücüyle her geçen buluşmada daha da verimli paylaşımlar yaşıyoruz. Ve anlıyoruz ki tiyatro dayanışmanın olduğu yerlerde daha da güçlü çıkarıyor o inatçı sesini. Kentlerimizde verdiğimiz sanat mücadelemiz birliğin varlığıyla daha da güçlendi ve ses buldu. Yaşasın gerçek sanat dayanışması.”

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi