MENÜ
İzmir 33°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
50 Bin Kişiye İftar
Güncel
22 Temmuz 2015 Çarşamba 08:00

50 Bin Kişiye İftar

Mübarek Ramazan Ayı içerisinde Menemen Belediyesi tarafından Merkez-Belde ve köylerde kurulan iftar sofralarında 50 bin vatandaş orucunu açma fırsatı buldu.

Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında birlik ve beraberliği pekiştirmek için 9 yıl önce sokak iftarlarına başlayan Menemen Belediyesi, yıllar içinde bu geleneğini sürdürmeye devam etti. 

Bu yıl Ramazan Ayı boyunca 25 farklı merkez mahalle ve köyde iftar sofrası kuran Menemen Belediyesi, bu iftar sofralarında yaklaşık 50 bin vatandaşa yemek verdi.
Kadir Gecesi'nde şehir parkında düzenlenen iftar yemeğinde masalarda yer bulamayan vatandaşlar, iftarlarını yer sofralarında açtılar.
Ayrıca vatandaşlara 15 Temmuz günü Cumhuriyet Meydanında bir sahur programı da düzenlendi.
-30 gece Ramazan eğlencesi
Öte yandan Ramazan Ayının maneviyatının tam manasıyla hissedilmesi için Cumhuriyet meydanına kurulan sahnede iftar sonrası vatandaşlara geleneksel oyunlar sergilendi. Meddah, Hacivat-Karagöz, Aşuk-Maşuk, Orta Oyunu, Kukla Tiyatrosu, Ateş Show ve İllüzyon gösterileri gibi Ramazan eğlenceleri akşamın geç saatlerine kadar devam etti.
- Birlik ve beraberlik adına”
Sokak iftarlarının amacının birlik ve beraberlik olduğunun altını çizen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak herkes bizim sokak iftarlarımızda kurduğumuz masalarımızda yerini alıyor. Bir bakmıyorsunuz zengin ve fakir vatandaşım karşı karşıya oturmuş. Bir bakıyorsunuz, dargın iki vatandaşım karşı karşıya oturmuş. Sokak İftarlarımızın içinde birlik, beraberlik, kardeşlik var. Biz bunları bilerek bu işe başladık. Bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.
Haber: M. Hulusi YILMAZ 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi