MENÜ
İzmir 21°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
  8 Mart'ı Buruk Kutluyoruz”
Kültür-Sanat
6 Mart 2015 Cuma 09:13

8 Mart'ı Buruk Kutluyoruz”

Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Menemen Toplum Sağlığı Merkezi katkılarıyla Türkelli Mahallesinde kadınlara yönelik kanser bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Dernek Ba

Türk Kadınlar Birliği Derneği Menemen Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Menemen Toplum Sağlığı Merkezi katkılarıyla Türkelli Mahallesinde kadınlara yönelik kanser bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Menemen Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. İlknur İnanlı ekibi ile birlikte toplantıya katıldı.

Eski belediye hizmet binasında yapılan toplantının açılış konuşmasında konuklara hitap eden Dernek Başkanı Müesser Kırımlı, kadın cinayetleri nedeniyle 8 Mart’ın buruk kutlandığını belirterek, “Haklarımızı bilmiyoruz ve kullanmıyoruz. Ama yine de ne mutlu bize ki Atatürk gibi lidere sahipsiz ve bize haklarımızı birçok ülkeden önce vermiş” diye ifade etti.

Testler ücretsiz

Ardından Menemen Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. İlknur İnanlı söz alarak kanserin ne olduğundan, kanserin nedenlerinden, kadın ve erkekte en çok hangi kanser türlerinin görüldüğünden bahsetti.

Çok maliyetli bir hastalık olan kanserin erken tanısının önemine işaret eden İnanlı, bu nedenle de vücuttaki değişikliklerin önemsenmesi gerektiğini hatırlattı. Bayanları bu konu hakkında çevrelerindeki herkesi bilgilendirmeye davet etti.

“Uyanık olacağız” diyen İnanlı, “Vücudumuzdan gelen sinyale karşı önlem alacağız. Hastalanmadan bu testleri yaptıralım ki geç kalmayalım. Sizleri test yaptırmak için kurumumuza bekliyoruz” diye ifade etti.

Toplantı bayanlardan gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu. Katılımcılara lokma ikram edildi.

Haber: S. Derya BOSUT

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi