MENÜ
İzmir 35°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Adaçayının Faydaları
Güncel
27 Ocak 2017 Cuma 08:06

Adaçayının Faydaları

Adaçayı 70-80 santimlik ağaçlarda yetişir ve genelde ılıman iklimleri sever. Ülkemizde İzmir taraflarında yetişir

Adaçayı 70-80 santimlik ağaçlarda yetişir ve genelde ılıman iklimleri sever. Ülkemizde İzmir taraflarında yetişir. Don olaylarının sık yaşandığı bölgelerde ve soğuk iklimlerde istediği sıcaklığın sağlanması için etrafı diğer ağaçlarla kapatılmalıdır. A, C, B6 ve K vitamini açısından çok zengin bir besin kaynağıdır. Tam bir A vitamini deposudur. Yüksek miktarda potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum içerir

 

Ada Çayının Sağlığa Faydaları

Esnek ve pürüzsüz ciltler için adaçayı mükemmel bir bitkidir. İçerdiği fenolik asitler,  antioksidanlar ve uçucu yağlar bitkiyi sağlık açısından çok önemli kılar. Karoten beta ile dolu olduğu için potansiyel bir anti kanser maddesidir. Cilde olan faydalarından dolayı kozmetik ürünlerinde de kullanılmaktadır. Cilt dışında saç sağlığı için de kullanılır. A, C, B6  ve K vitaminleri açısından çok zengindir.

 

-Depresyona iyi gelir.

-Düzenli olarak kullanıldığında hafızayı güçlendirir.

-Diyabet hastalığı ile mücadele eden kişilerde kolesterolü düşürme potansiyeli olduğu ortaya konulmuştur.

-Romatizmadan kaynaklanan ve diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı faydalıdır:

-Kalp sağlığını korur.

-Sindirim sistemini korur ve ishale iyi gelir.

-Yaşlılığı geciktirir.

-Kan dolaşımını arttırıcı özelliği vardır.

-Selülit sorunlarını minimuma indirgeme özelliği vardır.

-Adaçayı yapraklarından çıkarılan yağ ile kafa derisine masaj yaparsanız saçlarınızdaki dökülmeyi önler ve sağlıklı saçların sahibi olabilirsiniz.

-Metabolizmayı ve ruh sağlığını korur.

 

Peki Bu Adaçayı Nasıl Hazırlanır?

Adaçayının hazırlanması gayet basittir.  Bunun için iki çay kaşığı ada çayının üzerine iyice haşlanmış suyu dökerek demlenmeye bırakabilirsiniz.  Genelde bu şekilde tadı acı olacağından limon veya bal ekleyerek acılığını giderebilirsiniz. Günde ortalama 1 veya 2 fincan adaçayı tüketimi yeterlidir.

 

Adaçayının Zararları:

Adaçayının direkt olarak sağlığa herhangi bir zararı olduğu tespit edilmemiştir. Aşırı tüketimden dolayı bazı yan etkileri olabilir. Bunun yanında kadınların hamilelik döneminde adaçayından uzak durulması gereklidir. Adaçayının zarar verebileceği durumlar şöyledir;

-Fazla kullanılması durumunda midede bazı sorunların oluşmasına neden olabilir.

-Tansiyon hastaları tüketirken dikkatli olmalıdırlar. Doktorlarına danışarak günde ne kadar tüketebileceklerini öğrenmelidirler.

-Bazı uzmanlar kadınların hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde mutlaka uzak durmaları gereken bir bitki türü olduğunu söylemektedirler.

-Epilepsi hastalarının da adaçayından mutlaka uzak durması gerektiğini tavsiye eden uzmanlar vardır.

Erkeklerde sperm sayısını azalttığı yönünde iddialarda vardır. Buna benzer sorunları olan erkeklerin doktorlarına danışarak tüketmeleri tavsiye edilir.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi