MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
  BARAJDA BİR YILLIK SUYUMUZ VAR”
Güncel
18 Mart 2015 Çarşamba 09:30

BARAJDA BİR YILLIK SUYUMUZ VAR”

Menemen Ziraat Odası önderliğinde Sağ ve Sol Sahil Sulama Birlikleri'nin katkıları ile barajdaki su durumunu görmek ve sezon öncesi çiftçilere moral sağlamak amacıyla 180 çiftçinin katılımıyla geçtiğimiz cumartesi günü baraj gezi gerÃ

Menemen Ziraat Odası önderliğinde Sağ ve Sol Sahil Sulama Birlikleri’nin katkıları ile barajdaki su durumunu görmek ve sezon öncesi çiftçilere moral sağlamak amacıyla 180 çiftçinin katılımıyla geçtiğimiz cumartesi günü baraj gezi gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Menemen Belediyesi önünde bir araya gelen çiftçiler 4 otobüsü doldurdu ve yola çıktı. Baraja ulaşıldığında Menemen Ziraat Odası Başkanı A.Metin Karagöl ve Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, katılımcıları su durumu hakkında bilgi verdi.

Artık geleneksel hale geldi

2001 yılında Erol Öker’in Belen Muhtarı dönemde küçük bir minibüsle baraj gezisini başlattıklarını söyleyen Menemen Ziraat Odası Başkanı A.Metin Karagöl, “Meclis olarak 20 kişi ile başlattık. Çok beğendiğimiz için gelecek senelerde de üyelerimizin katılımıyla baraj gezisini devam ettirdik. Bu vesile ile barajdaki su durumunu da görmüş oluyoruz. Sağ ve Sol Sahil Sulama Birliği Başkanlarımız da aramıza katılıyor. Dönüşte sulamada emniyet subabımız Göl Marmara’ya da uğruyoruz. Baraj gezinin ardından Akpınar tesislerinde her yıl olduğu gibi bu yıl da tatlı su balığı yenildi. Ulucak’tan gelen davul zurna eşliğinde keyifli anlar yaşandı ve zeybek oyunları oynandı. Her otobüste yönetimden iki arkadaşımız görev aldı. Çok düzenli ve seviyeli bir gezi oldu. Bu vesileyle sezon öncesi bir moral gezisi yapmış oluyoruz. Ayrıca bu yıl gençlerin yoğun katılımı bizleri ayrıca mutlu etti” diye ifade etti.

Su sıkıntısı yok

Barajda bir yıllık suyun var olduğu bilgisini paylaşan Karagöl, “Allah yardım ederse sezona kadar yağmurlarla beslenip çoğalır”  dedi.

Haber: S. Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi