MENÜ
İzmir 35°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
?Başkanımı Mahallemde Görmek İstiyorum?
Güncel
5 Şubat 2016 Cuma 08:00

?Başkanımı Mahallemde Görmek İstiyorum?

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Asarlık Gölcük Mahalle Muhtarı Yakup Görceğiz´i Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

?Başkanımı Mahallemde Görmek İstiyorum?

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Asarlık Gölcük Mahalle Muhtarı Yakup Görceğiz´i Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

 

S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Y.G: Aslen Karslıyım. 1973 Kars-Digor doğumluyum. 1987 yılında Menemen´e geldik. O yıldan bu yana Asarlık´ta ikamet ediyorum. Market işletiyorum. Esnafım.

 

S.D.B: Muhtarlık görevini kaç dönemdir yürütüyorsunuz? Nasıl muhtar olmaya karar verdiniz?

Y.G: Muhtarlıkta ilk dönemim. 2014 yılı 30 Mart´ta muhtar seçildim. Muhtarlık aklımın ucundan bile geçmezdi. Vatandaştan gelen talebe göre, ?devamlı buradasın, vatandaşla iç içesin, insanları az çok tanıyorsun, bize hizmet etmek için sen bire birsin? dediler. Önce kesinlikle olmaz, yapamam dedim. Herkes muhtar muhtar demeye başlayınca mecburen girmek zorunda kaldım. Şimdi muhtarlığı severek yapıyorum. Muhtar olduğuma pişman değilim. Mahalleye hizmet ettikçe, insanları sevindirdikçe ben de seviniyorum. Taş taş üstüne koyduğumda bu beni mutlu ediyor.

 

S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?

Y.G: Nüfusumuz 7 bin 800.

 

S.D.B: Mahallenizde en çok karşılaştığınız sorunlar nelerdir?

Y.G: Olmaz olmazımız metro durağı. Bunun için bizi aşırı sıkıyorlar. İnsanlarımız ya Kent2´ye ya da Menemen´e gitmek zorunda kalıyor. Yetkili makam anlamında herkese bu konuyu ilettik. Binali Yıldırım´a hatta Cumhurbaşkanı buraya geldiğinde O´na bile dilekçe ile sorunu ilettik. Beni aradılar tamam ilgilenilecek denildi hala da bekliyoruz.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizden en yoğun gelen talepler nelerdir?

Y.G: Vatandaştan da en çok metro durağı konusunda talep alıyoruz. Yollarımız çok kötü durumda. Büyükşehir´in alt yapı (kanalizasyon) çalışmaları bitince yollara gireceğim diye Başkanımız bize söz vermişti. Komple altyapı bitti. Şimdi bunu bekliyoruz. Parke taşı, asfalt bile olabilir. Yeter ki düzgün bir yol olsun. Mahallem çok kötü durumda. Bir de yağmur suyu giderleri yapılmadı. Bütün Asarlık´ın suyu benim mahallemde toplanıyor. İZSU´ya bu konuda başvurdum. Şu an proje aşamasında diyorlar. Olacak deniyor. Ama zamanı belli değil.

 

S.D.B: Mahallenizde çocuklara ayrılmış parklar var mı?

Y.G: İki tane parkım var. Biri Özgürlük Parkı diğeri de Demokrasi ve Barış Parkı, ama ikisinin de içi boş. Sadece bank ve ağaç var. Bir iki çocuk oyun grubu olursa çok iyi olacak.

 

S.D.B: Kentsel dönüşüm konusunda düşünceleriniz?

Y.G: Özellikle bizim mahalle için çok iyi olur. İmar sıkıntımız var. İnsanlar eski yapıların içinde korka korka yaşıyorlar. Bu konuda belediyeye dilekçe verdik. Bu konuda bir çalışmamız var diyorlar.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz ve iletişiminiz ne durumda?

Y.G: Menemen Belediyesine ulaşmamız çok zor oluyor. Ya Ufuk beyi ya da Nadir Beyi aramak zorunda kalıyoruz. Bizim bölgemizdeki sorumlunun fazla bir yetkisi yok gibi geldi bana. İletişimde çok zorluk çekiyoruz. Ufuk bey Nadir beye, Nadir bey Ufuk beye veya Haydar beye gönderiyorlar. Bir cenaze için bir sürü görüşme yapmak zorunda kalıyoruz. Tek bir tane yetkili muhatap istiyoruz. Bunun yanında başkanımızı mahallemizde çok görmek istiyoruz. Maalesef kendisini mahallemizde göremiyoruz. 

 

S.D.B: Menemen Belediyesi´nden acil çözüm bekleyen sorunlarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

Y.G: Sokakların hali dışında acil yapılması gereken başka bir iş yok. Kanalizasyon bitti. Üst yapı anlamında sokakların düzenlemesi yapılmalı. Menemen Belediyesi daha benim mahalleme bir çivi çakmadı.

 

S.D.B: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili beklentileriniz var mı? Varsa nelerdir?

Y.G: Yağmur suyu giderlerinin yapılmasını bekliyoruz.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizin ağırlıklı iş alanları ve geçim kaynakları nelerdir?

Y.G: Genellikle inşaatlarda çalışıyorlar usta ve inşaat işçisi olarak.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu spor kulübü, spor sahası ve spor tesisi var mı? 

Y.G: Asarlık Gençlik Spor Kulübü var. Çocuklar çok mutlu. Çocukların kötü alışkanlıklara yönelmesini önlüyor. Çok faydalı bir sosyal faaliyet. Bunun için spor sahamız da var.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu bir dernek var mı?

Y.G: Karslılar Derneği var ve faal bir dernek.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede sağlık ocağı var mı?

Y.G: Gölcük Mahallesi olarak sağlık ocağı bizim için büyük ihtiyaç. Bir kişi Asarlık Irmak Mahallesindeki sağlık ocağına gitmek için tam iki kilometre gitmek zorunda kalıyor. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü´ne başvuru yaptım. Hatta onlara destek sundum, siz sadece projesini sunun bana, ben içini yaptırırım dedim. Bina sahibi ?ben yaparım, bir yıl da kira almam onlardan, yeterki insanlara hizmet olsun? dedi. Sağlık ocağı özellikle yaşlılarımız için çok önemli. Metro durağa kadar ikinci büyük bir sıkıntı.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede eğitim kurumunuz var mı?

Y.G: Benim mahallemde okul yok. Öğrencilerin kimisi İncirlipınar mahallesine, kimisi Irmak mahallesine ve kimi de Yeşilpınar mahallesine gidiyor. Yakın olduğu için eğitimde bir sorunumuz yok.

 

S.D.B: Mahallenizin ulaşım ile ilgili sorunları var mı?

Y.G: Ulaşım konusunda dolmuşlarımız çok az. Menemen merkeze çalışan sadece üç dolmuş var. Özellikle perşembe günleri insanlar üst üste biniyor. Sayısının artmasını ve güzergahlarının düzenlenmesini istiyoruz. Dönüşte sıkıntı yaşanıyor.

 

S.D.B: Mahallenizin altyapı ve üstyapı talepleri var mı?

Y.G: Kanalizasyon tamamen yenilendi, yağmur suyu giderlerinin yapılmasını büyükşehirden bekliyoruz. Üst yapı için de Menemen Belediyesi´ni bekliyoruz. Başkanım ?altyapıyı yaptır üstü bana ait muhtar? diye söz vermişti.

 

S.D.B: Muhtarlık yetkileri, maaşı ve sosyal güvencesi yeterli mi? Geçmiş ve bugünkü muhtarlığı değerlendirin desek?

Y.G: Maaştansa sosyal güvence çok daha önemli. Kendim bağkurumu yatırıyorum. Ama muhtarların sosyal güvencesi olmalı. Maaştansa onu yapsalar daha iyiydi. Yeni muhtar olsam da bilgilerime göre muhtarın bütçesi vardı, şimdi yok. Bence bu anlamda eski muhtarlık daha iyiydi. Ufak bir bütçesi olsa da ona göre muhtar kendine yol çizer. Yıllık programını yapar, ona göre programlardı. Şimdi hiçbir yetki yok sadece dilekçe ile her işi yapmaya çalışıyoruz. Yetkililere sorunları iletiyoruz. O da kayda alırlarsa tabii.

 

S.D.B: Bizim kurumumuzdan (Menemen´in Sesi Gazetesi) beklentileriniz nelerdir?

Y.G: Gazetenizi takip ediyorum. Mahalle olarak sizden beklentim sesimizi duyurmanız. Başka da bir isteğim yok.

 

S.D.B: Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Y.G: Bir daha belirtmek isterim ki, benim derdim üst yapı, yağmur suyu giderleri, metro durağı ve sağlık ocağı yapılması. Bu dört konu üzerinde duruyorum. Bir de taziye evi olursa çok iyi olur. Taziye evi büyük bir ihtiyacı karşılar. Evlere sığmıyor. Çadır kurmak zorunda kalıyoruz. Yazın çok sıcak, kışın çok soğuk oluyor. İlk etapta her mahalleye olmasa da tüm Asarlık´a bir taziye evi yapılabilir.

 

 

Her mahalleye olmasa da tüm Asarlık´a bir taziye evi yapılabilir

 

Muhtar olarak hiçbir yetkimiz yok, sadece dilekçe ile her işi yapmaya çalışıyoruz

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi