MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
   Efsane Geri Döndü
Yaşam
9 Ekim 2015 Cuma 08:00

Efsane Geri Döndü

Akdeniz iklimi avantajıyla her türlü bitkisel üretime elverişli Menemen Ovası´nda ilkbahar sebzelerinden olan bakla ve bezelye dikimine başlandı.

 

Doğanın Ocağı

?Yaşı da Kurusu da Para?

2016 yılı sebze ürünü olan bakla ve bezelye dikimine önem veren çiftçiler bu iki ürünün açık alanlarda ası dikimine önem vermeye başladılar. Bakla ve bezelye üreticisi çiftçiler, ?Açık alanlarda bulunan tarlalarımızda toprak tavını kaçırmadan bakla ve bezelye ürünü dikilecek alanların hazırlanmasına başlandığı görüldü. Hiçbir katkı koyulmadan yetiştirilen bu iki ürün soğuğa dayanıklı bulunmaktadır. Ayrıca açıkta yetiştirilen ilkbaharın ilk ilk ürünü olan bakla ve bezelye hasadı aile bütçesine büyük katkı sağlıyor. Açıkta tarla yetiştiriciliğine uygun sofralık kış sebzelerinden bakla ve bezelye adaptasyon yeteneği geniş ve yüksek verimi ile taşıma ve saklamaya dayanıklıdır. Bu sebeple yaşı ve kurusu da para yapar. İlkbahar aylarında erkenci kış sebzesi oldukça para kazandırıyor? şeklinde ifade ettiler.

Haber: Ali Rıza KEMER

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hediye Kılıç
 3 Mayıs 2023 Çarşamba 12:44
Artık dengelerin bozulduğu bir süreçteyiz ve bu beni çok üzüyor. Haklarımızı bizi cidden sömürenlere kendi ellerimizle teslim etmiçiz hem de hiç düşünmeden. Umarım erken uyanırız, UMARIM!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi